Skip to main content

Askers scoringskonge Willy Fossli er død

DØD: Asker Fotballs toppscorer gjennom tidene, Willy Fossli døde søndag.
DØD: Asker Fotballs toppscorer gjennom tidene, Willy Fossli døde søndag.

Ingen i Asker Fotball har scoret flere mål enn Willy Fossli på klubbens a-lag. Søndag døde 85-åringen.

En av Askers mest markante spillere gjennom tidene har dermed gått bort. Fossli døde på Solgården sykehjem i Asker søndag 85 år gammel, får Budstikka bekreftet fra et medlem av familien.

Med sine 195 mål troner Willy Fossli suverent på toppen av Askers Fotballs scoringsliste gjennom tidene. 81 av målene scoret han i den såkalte Hovedserien (eliteserien i dag).

Neste mann på mållisten til Asker, er Kjell Kristiansen med 119 mål. I nyere tid er det Simen Fossum (116) og Armin Sistek (104) som har kommet nærmest i Asker-drakten, men ingen altså i nærheten av Fossli.

– Det er en av de store profilene i klubben som nå har gått bort. Det er alltid vemodig, men også en naturlig del av klubblivet, sier Svein Granerud i Asker Skiklubb.

– Aktiv til det siste

– Sannsynligvis blir han tidenes toppscorer i klubben. Det skal veldig mye til for at noen klarer å slå den rekorden, sier Granerud.

Han forteller at Fossli var aktiv inntil det siste.

– Han var alltid tilskuer når A-laget spilte, og han var aktiv i Karagruppa helt til det siste, sier Svein Granerud.

I sesongen 1955-56 var han toppscorer i Hovedserien, se Wikipedias oversikt over tidenes storscorere i norsk fotball.

Fossli fikk klubbens diplom i 1957 og ble innvotert som livsvarig medlem i 2011. Det er kun 25 stykker som har utmerkelsen som innvotert livsvarig medlem i Asker Skiklubb.

Scoret i cupfinale

– Jeg likte å spille fotball. Men det var mange som var både bedre og hadde bedre tilslag enn meg, sa Fossli i et intervju med Askeravisen i 2015.

I det samme intervjuet bedyret han aldri har vært spesielt opptatt av statistikk.

Fosslis kanskje mest kjente fotballkamp i karrieren, var cupfinalen mellom Asker og Sarpsborg i 1951. Fossli scoret mål også i den kampen, men klarte ikke å forhindre at østfoldingene stakk av med kongepokalen etter seier 3-2.

Men det var Fossli selv som sendte Asker til cupfinalen etter at han satte inn kampens eneste mål mot Vålerenga på Bislett i semifinalen.

– Jeg skjøt først med høyrebenet. Ballen traff tverrliggeren og spratt tilbake til meg igjen – da med venstrebenet som jeg omtrent aldri brukte, beskrev han i intervjuet i 2015.

Målkongen fikk også med seg syv a-landskamper i perioden 1953-57.

Nå lever Fossli videre i historiebøkene.

 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.