Skip to main content

Asker knuste Arendal - Kastrati spådde sitt eget hat-trick

Fitim Kastrati scoret to straffemål og et spillemål i 4-1 seieren hjemme i tåkehavet på Føyka mot Arendal søndag kveld. 

Foto: Knut Bjerke

Tremålsscoreren Fitim Kastrati spådde sitt eget hat-trick lørdag, og søndag gikk det i oppfyllelse da Asker knuste Arendal 4-1 hjemme på Føyka. 

Asker-Arendal 4-1 (0-1). 

Arendal gikk til pause med 0-1, men i 2. omgang snudde Asker kampen til 4-1 – anført av den strålende hattrick-helten i Fitim Kastrati.

– Det morsomme er at kampballen reserverte jeg i går allerede. Tro det eller ei – jeg sa fra til laglederen vår at han skulle skrive navnet mitt på den. Dette var planlagt, og derfor ekstra deilig at det gikk, gliser tremålsscoreren.

Med den overbevisende seieren hjemme på Føyka er askerbøringene for fullt med i kampen om den viktig 2. plassen som gir playoff-kamp mot det tredje svakeste laget i 1. divisjon i desember. 

Ønsker ikke prata han for mye opp

Kastrati håper og tror at de kan klare 2. plassen. 

– Det kan gå veien. Vi er sikkkelig i siget nå. I 1. omgang kommer vi under, men jeg synes vi styrer det meste. Vi går inn til pause og sier vi må bare fortsette å kjøre på. I 2. omgang får vi et tidlig mål, og da er det egentlig bare ett lag på banen, sier Kastrati. 

– Det får i tillegg et rødt kort, og jeg mener vi fort kunne scorete to-tre mål til egentlig, sier Kastrati.

Det er ikke tvil om at Kastrati har funnet storformen i sluttspillet, og endelig ble det hat-trick i Asker-drakten.

– Det er mitt første hat-trick for Asker, og der er noen år siden jeg i det hele tatt har klart å score hat-trick. Så dette var sjukt deilig, smiler Kastrati.

Vegard Skogheim styrer sine disipler fra sidelinjen i 4-1 seieren hjemme mot Arendal. 

Foto: Knut Bjerke

Asker-trener Vegard Skogheim gleder seg over Kastrati sitt storspill. 

– På sitt beste er han en av ligaens beste spillere, men jeg må ikke prate han opp så mye for da er det noen som henter han, sier Skogheim som legger til:

– Han er en spiller med energi og er en humørspiller. Den dagen det funker så er det jo bare å sette seg ned og nyte han, andre dager må man rive seg i håret, smiler Skogheim. 

Slik var kampen

Allerede etter fire minutter var Asker nære på nettsus. Fitim Kastrati dro seg innover i banen fra sin kantposisjon. Han fant spiss Cornelius Bencsik fremfor mål, som med en lang tå fikk sendt avgårde en avslutning. Dessverre for Asker-spissen gikk avslutningen meteren til side for mål.

De første ti minuttene av kampen var jevnspilt, men etter dette var det Asker som tok stadig mer kontroll over kampen. I det 28. minutt glapp Arendal-keeper et innlegg fra høyreback Harald Hauso. Sereba var raskt fremme, men skuddet gikk rett på en liggende keeper.

Julius Skaug (nr. 11) i en av flere dueller på midtbanen mot Arendal. Bak står sunnmøringen Benjamin Sunde (nr. 17)

Foto: Knut Bjerke

I det tåken ble tykkere og tykkere fortsatte Asker trykket mot Arendal-målet. Både Bencsik og Kastrati kom til gode avslutninger, men begge forsøkene gikk drøye meteren til side for mål. Arendal var sjelden over på Askers banehalvdel, men i det 38. minutt var det bortelaget som fikk hull på byllen. Et hardt innlegg gikk gjennom helte feltet. Der stod en umarkert Kristian Eriksen som banket ballen i mål via Thomas Lia i Asker-buret.

Drømmeåpning på 2. omgang

Det tok bare to minutter av 2. omgang før lagene var like langt. Fitim Kastrati dro seg innover i banen nok en gang. Denne gangen var avslutningen perfekt, og skuddet gikk vakkert i hjørnet bak en sjanseløs Wahlstedt i Arendal-buret.

Ti minutter senere var Kastrati nok en gang farlig frampå, og nok en gang dro han seg innover i banen. Denne gangen måtte Arendal-spillerne ta ulovlige midler i bruk, og da pekte dommeren på straffemerket. Kastrati tok på seg straffeansvaret selv, og fra 11-metersmerket dunket han Asker i ledelsen og sin andre scoring for dagen.

Hattrick av Kastrati

I det 68. minutt var hattricket et faktum. En nydelig kontring som ble startet av Kastrati endte til slutt i straffespark etter at Alfred Scriven ble felt innenfor 16-meteren. Den satte Kastrati i samme hjørnet som sist, og dermed 3-1 til Asker. I tillegg ble Jakob Rasmussen som felte Scriven sendt i dusjen med direkte rødt kort.

Like etter 3-1 scoringen var kampens store spiller nok en gang farlig frempå, men denne gangen gikk avslutningen i stolpen og ut. Asker presset på videre og i det klokken passerte 80. minutt banket Sivert Strangstad inn 4-1. Asker vant en hodeduell i feltet, og på andreballen ventet Strangstad. Han banket ballen forbi en haug med spillere og inn i målnota.

Flere mål ble det ikke, og Asker er med i kampen om 2. plassen som sikrer laget playoff-kamp mot det tredje svakeste laget i 1. divisjon. Vinneren av dette dobbeloppgjøret får spille i 1. divisjon 2021.

Kampen viktigste høydepunkt. 

90: Kampen er slutt. Asker vinner 4-1. 

80: 4-1! Sivert Strangstad banker inn Asker fjerde mål. Asker vinner en hodeduell i feltet. Der venter Strangstad som banker ballen i nota. 

70: Stolpeskudd av Fitim Kastrati. Han herjer for øyeblikket!

68: 3-1! Fitim Kastrati gjør det igjen. Kastrati er dagens mann for Asker. Han starter en overgang. Han slår ballen ut til innbytter Mauritz-Hansen, som bruker en berøring før han slår Scriven gjennom. Han blir felt av Jakob Rasmussen innenfor 16-meteren. Det betyr rødt kort  Rasmussen. Straffen setter Kastrati i samme hjørnet som sist. 

59: 2-1! Kastrati skaffer straffe, og tar den selv. Den banker han sikkert i mål. Keeper går riktig vei, men straffesparket er både hardt og godt plassert ute til siden. 

55: Asker presser hardt på for nok en scoring. Arendal forsvarer seg heroisk, men det ligger en scoring i luften. 

47: 1-1! Drømmestart for Asker! Kastrati gjør som så mange ganger før. Han bender ballen vakkert i hjørnet til 1-1. Strålende av Askers nr.10!

45: Vi er i gang med de siste 45 minuttene på Føyka. Asker gjør to bytter. Inn har Sindre Mauritz-Hansen og Roman Fazi kommet, mens Sereba og Bencsik har gått av. 

1. omgang

45: Der er det pause på Føyka. Arendal går i garderoben med 0-1 ledelse. Asker føler nok det er litt mot spillets gang og sjansestatistikk, men det handler om å putte ballen i kassa. Det er det Arendal som har fått til. 

41: Asker-spillerne og Skogheim på benken er frustrerte over at mange av dommeravgjørelsene ikke går deres vei. 

38: 0-1! Bortelaget tar ledelsen her. Et innlegg går gjennom hele feltet. Der venter Kristian Eriksen som banker ballen i mål via Asker-keeper Thomas Lia. 

36: Alfred Scriven fører ballen oppover og gir den videre til Kastrati som drar seg innover i feltet. Han prøver å skru ballen i lengste, men forsøket går to meter til side for mål. 

34: Asker roper på straffespark. Alfred Scriven jakter ballen, men i det han ser ut til å nå ballen kommer en Arendal-spiller inn fra siden og meier han over ende. Vanskelig å se, men Arendal lever farlig der. Dommer vinker spillet videre. 

31: Der får Arendal sitt første gule kort fra dommer Jørgen Haugen. Håvard Meinseth er for sent ute i en dull, og viser i tillegg knottene mot en Asker-spiller. 

30: Nå er det faktisk vanskelig å se ballen når den er på motsatt side av hvor pressetribunen er. Hvordan er det for spillerne å spiller under slike forhold? 

28: Hauso slår et innlegg som alle tror Arendal-keeper Wahlstedt skal holde trygt. Han glipper ballen. Sereba fanger opp nedfallsfrukten, og fyrer av. Skuddet går dessverre for Asker rett på en liggende Wahlstedt med det retter opp sin egen feil. 

26: Tåken ligger tykt over Føyka nå. Er vanskelig fra brakketakene å se til en hver tid hva som skjer. 

24: Arendal kommer på en overgang med spissen Eriksen, men han møter overmakten i kaptein Aaron Lee Jones hos Asker. Stopper Eriksen effektivt og viser stor autoritet i den duellen. 

20: Så får produserer Arendal sin første mulighet. Et skudd Arendal-skudd går i blokka, men nedfallsfrukten plukker en ny Arendal-spiller opp omtrent ved 11-meteren. Det blir avfyrt et skudd, men Madsen blokkerer og skyter ballen ut av farlig sone. 

18: En godt slått corner av Asker går rett ned i møljen med spillere på fem-meteren. Ballen treffer en spiller og går i retning mot mål. Men der er Arendal-keeper Wahlstedt på plass. 

16: Det er Arendal som har ballen mest, men det er Asker som produserer sjansene. Denne gangen plukker Bencsik opp en andreball på 16-meteren. Han fyrer av, men skuddet går også denne gangen meteren til side for mål. 

10: Det er har gått ti minutter av kampen. Asker har skapt kampens eneste målsjanse så langt. Arendal er aggressive i gjenvinningsfasen og har ved to-tre anledninger laget frispark når Asker forsøker seg på kontra. 

8: Asker har gått ut i en 4-4-2 formasjon - ikke 4-3-3 som de vanligvis gjør. Kastrati og Sereba har tatt plass på kantene, mens Alfred Scriven og Cornelius Bencsik starter på topp. 

4: Stor mulighet for Asker. Kastrati tar med seg ballen innover i 16-meteren. Finner Benscik som får en lang tå på den. Avslutningen triller meteren utenfor stolpen. 

3: Jevn start på kampen. Begge lag føler litt på hverandre her, men ingen store sjanser så langt. 

0: Da er vi i gang på Føyka. Bortelaget starter med ballen. 

Askers startellever (4-4-2): Thomas Lia - Rasmus Isegran, Aron Lee Jones, Kim André Madsen, Harald Martin Hauso - Fitim Kastrati, Julius Skaug, Sivert Strrangstad,  Didrik Sereba -  Alfred Scriven, Cornelius Bencsik. 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.