Skip to main content

Asker i samtaler med flere trenerkandidater

Asker jakter en ny trener. Lørdag slo de Elverum 1–0 på Føyka etter en scoring av Sivert Westerlund. 

Foto: Karl Braanaas

Asker Fotball håper å ha på plass en ny trener før inneværende sesong er ferdig,

– Vi har hatt en dyktig trener i fem år. Planen er at vi skal få på plass en trener som er minst like god, og aller helst bedre, sier sportslig leder i Asker Fotball herrer, Rolf Magne Walstad. 

I slutten av september ble det klart at Kevin Nicol ikke kom til å fortsette som trener for Asker-klubben. Kontrakten til skotten går ut etter denne sesongen.

Nå er jakten på Nicols erstatter i full gang. Walstad sier at det håper å ha på plass den nye treneren allerede før siste spark er tatt i 2019-sesongen.

– Det er målet vårt. Forhåpentlig har vi på plass tre-fire nye spillere, eller spillere som har resignert nye kontrakter, før årets sesong. Det gir oss et godt utgangspunkt med tanke på neste sesong, sier han.

Pratet med tre

Den sportslige lederen røper at han allerede har pratet med tre potensielle kandidater til jobben som hovedtrener på Føyka. Mandag hadde de samtaler med en til.

– Vi har pratet med folk som har vært med en stund, samtidig som det utdannes mange nye, spennende trenere i Norge. Det kan også være at vi går for noe helt nytt.

– Hvem prater dere med?

– Det er trenere som sikkert kan være kjent for mange i Fotball-Norge, og det kan være noen som er litt ukjente. Vi har også pratet med en som ikke har norsk pass, men som kjenner godt til norsk fotball etter mange år i Norge.

Rolf Magne Walstad er sportslig leder i Asker Fotball Herrer.

Foto: Knut Bjerke

– Asker er kjent som et spillende lag, som skal spille andre lag lave, for derfor å spille de ut. Det er noe vi skal fortsette med, sier Walstad.

Ingen blir millionærer

– Hva kan dere tilby en ny trener?

– Det er ingen som blir millionærer av å hverken spille eller trene Asker. Det er heller ikke sikkert vi kan tilby en fulltidsstilling som trener, men at personen også kan bidra med andre roller i klubben. Det er et puslespill som må sys sammen, sier Walstad.

Tidligere sto det et skilt i klubblokalene på Føyka, der det sto eliteserien 2021. Det skiltet har Walstad plukket ned.

– Jeg mener det skal være mulig for klubben å etablere seg i 1. divisjon i løpet av tre år. Det er en ambisjon vi har. Men å snakke om eliteserien når du er i 2. divisjon med rundt fem millioner kroner i budsjett … Da skjønner du ikke hva dette dreier seg om, sier Rolf Magne Walstad.

– Men klarer vi å etablere oss i 1. divisjon, så kan vi begynne å leke med tanken igjen, sier han.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.