Skip to main content

Asker henter tidligere eliteserie- og Allsvenskan-spiller

KLAR FOR ASKER: Tidligere eliteseriespiller Lars Fuhre har signert en toårskontrakt med Asker.

Midtbanespiller Lars Fuhre har signert en toårskontrakt med Asker Fotball.

Det ble klart søndag - lille julaften.

29 år gamle Fuhre kommer opprinnelig fra Hokksund, og har spilt i Strømsgodset, Nybergsund, Aalesund, Hammarby, Mjøndalen, Östers IF og Örgryte tidligere.

I Aalesund fikk han fire sesonger i eliteserien, der han var på banen 45 ganger og scoret seks mål - mens han i Hammarby var med å rykke opp til Allsvenskan (øverste nivå i svensk fotball). For Stockholm-klubben fikk Fuhre 14 kamper på øverste nivå. De to siste sesongene har han spilt i nest øverste divisjon i Sverige.

− Dette føles veldig bra. Jeg er veldig glad for at dette er i boks før jul, og at jeg kan ta fatt på oppgaven på nyåret, sier Fuhre.

LES OGSÅ: Signerte for Brann: – De har troen på meg

Rutine og pasningspill

Nysigneringen forteller at han blant annet kan bidra med rutine, og det at han vet hva som skal til for at klubben skal nå målene de setter seg.

− Og så er jeg en anvendelig spiller, jeg kan spille i forskjellige posisjoner på midten og fremover. Jeg er en god pasningsspiller, og kommer meg i avslutningsposisjon noen ganger også. Jeg har bra med målgivende i min karriere, sier han.

− Hva forventer du av Asker?

− Jeg forventer at det er en sulten gjeng, som har lyst til å komme opp og frem, og at vi jobber knallhardt hver dag for å nå de målene vi har satt oss, sier Fuhre - som forteller at han har noe kjennskap til Asker, og at han blant andre kjenner de tidligere Asker-spillerne Karanveer «Kinni» Grewal og Ulrik Arneberg, som han spilte med i Mjøndalen.

LES OGSÅ: Asker og Bærum i samme avdeling

Ønsker opprykk

− Men jeg har snakket mye med trener Kevin Nicol. Han virker veldig ambisiøs og har en fin visjon med klubben. Det gjorde klubben veldig fristende for meg, og var med på å avgjøre hva jeg skulle velge, sier Fuhre.

Asker har kjempet om opprykk til 1. divisjon to år på rad. Fuhre var blant annet med på opprykk med Hammarby, og forteller at noe av det som tiltrakk han med Asker var potensialet om opprykk.

− Det er sinnssykt kult å være med en klubb opp. Ut fra fasiliteter og så videre, så synes jeg Asker er en klubb som absolutt bør ligge i 1. divisjon, sier midtbanespilleren.

Kan styre spillet

Askers ledelse er strålende fornøyde med signeringen.

− For oss er det viktig å få på plass gode spillere. Vi har jo en ambisjon og misjon med det vi gjør. Vi ønsker å være et topplag i andre divisjon, og vil jobbe for å rykke opp. Da må vi ha bra spillere, spesielt når vi da også har spillere i avgang, sier sportslig koordinator i Asker Fotball, Espen Falck.

− Lars kan være med og styre spillet vårt, med erfaring og rutine som er ledertype på midten. Men han er fortsatt ung, så beina flyr og han kan gjøre mye av grovjobben og.

− Jeg tror det er en spillertype som passer godt her på Føyka - vi ønsker å spille rask, teknisk og offensiv fotball. Dette er en spiller som matcher godt inn i vårt system, sier Falck.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.