Asker Aliens – Kongsberg Miners 73-82

Etter to sesonger som Bærum-trener, var Lars Gunnar Sønsteby tilbake i Asker Aliens. Klubbens nye trener, som egentlig skulle ha et friår fra basketen, måtte se sine elever tape åpningskampen hjemme mot Kongsberg Miners.

Det var lenge tett, og da to perioder var unnagjort ledet Asker med ett skarve poeng. De holdt trykket oppe også i tredje periode, men i den siste fant Kongsberg gasspedalen og tråkket til.

– Fire til fem minutter før slutt fikk vi en feil på Loo Djo Yele, som vi stiller sprøsmål ved. Det var som det skjedde noe da, da mistet vi litt driv. Kongsberg utnyttet det, presset oss og traff på noen treere. Da dro de i fra, forklarer treneren.

LES OGSÅ: Lars Gunnar Sønsteby skulle ha et basket-fritt år. Det ble med noen uker.

Tungt med tynn stall

Sønsteby er ikke veldig bekymret etter taper. Asker stilte kun med åtte spillere i fredagens kamp, og treneren mener det da er naturlig at de blir slitne i kamp mot et lag som Kongsberg.

– Vi har få folk nå, og det tæret på mot slutten. Det gjorde nok et utslag på slutten der, sier han.

LES OGSÅ: Bærum fikk bank i premieren: – Nå er Centrum litt kryptonitt for oss

Og selv om det ble tap, mener han de gjorde en god figur.

– Jeg var redd for at vi skulle få oss en trykk i trynet, men det gjorde vi ikke. Så jeg er ganske fornøyd med måten vi viser oss frem på i dag, sier han.

LES OGSÅ: I OL møtte han verdens beste - nå er Eckhoff tilbake i Rykkinnhallen

Tilbake til Rykkinnhallen

Søndag kommer neste test for Asker, når Bærum Basket venter i Rykkinnhallen. Det blir en spesiell opplevelse for Sønsteby, som trente Bærum i to sesonger før han tok over Asker.

– Det blir litt rart. Jeg har hatt to veldig fine år i Bærum som jeg setter veldig stor pris på, så det blir litt spesielt å komme tilbake. Men nå er jeg i Asker, og gjør alt for at vi skal vinne, sier Asker-treneren.

LES OGSÅ: Bærum Basket hentet proffspiller fra USA – reiste hjem etter 3 dager

Kampfakta

Asker Aliens – Kongsberg Miners 73-82

Perioderesultater: 20-17, 23-25, 16-15, 14-25

Poeng Bærum: Loo Djo Yele 22, Espen Stien 18, Alvis Eglitis 10, Joachim Bøhn 9, Philip Luis 8, Mattis de Jong 6

Toppscorer Kongsberg: Juan Ferrales 22