Skip to main content

Usikker på karantenetiden

Bærum-trener Mathias Eckhoff er usikker på hvor lenge han må i karantene når han returnerer til Norge.

Bærum-trener Mathias Eckhoff er usikker på hvor lenge han må i karantene når han returnerer til Norge. 

Foto: KARL BRAANAAS

Mathias Eckhoff er usikker på hvor lenge han må i karantene etter Kongo-oppholdet. I mellomtiden er assistenttreneren klar for ansvaret.

Bærum Basket mister hovedtreneren i de neste kampene, når han reiser til den demokratiske republikken Kongo for å lede deres landslag i kvalifiseringen til det afrikanske mesterskapet. Mens Mathias Eckhoff er borte, vil assistenttrener Gunnar Voigt Nesbø lede laget. 

— Det er aldri ideelt at folk forsvinner ut av gruppen, enten det er spillere eller trenere, men vi får gjøre det beste ut av det. Jeg er sikker på at spillerne responderer godt, sier assistenttreneren. 

Også Bærum-trener Mathias Eckhoff er sikker på at laget er i de tryggeste hender, mens han er borte fra klubben. 

— Gunnar Voigt Nesbø er en erfaren og flink trener. Det blir ikke noen store forandringer mens jeg er borte, sier Eckhoff.

Karantenetid

Med karantenereglene i Norge er det usikkert hvor lenge Voigt Nesbø må lede Bærum. Generell karantenetid etter innreise er på ti dager, men ifølge Covid-19 forskriften §6f er toppidrettsutøvere unnlatt denne innreisekarantenen, dersom de har testet negativt på koronaviruset etter ankomst til Norge. 

Unntaket gjelder kun idrettsutøvere og støtteapparat som deltar i turneringer eller kamper i regi av UEFA (Europeiske fotballforbundet) og EHF (Europeiske håndballforbundet). De vil være unntatt innreisekarantene i arbeidstiden. 

Likevel tror Eckhoff han vil få lignende fritak fra karantenen. 

— Jeg tror jeg skal kvalifisere til toppidrettskarantenen. Jeg tror ikke jeg skal være borte så veldig lenge. Det blir nok rundt en ukes tid, sier treneren. 

Egen protokoll

Det internasjonal basketforbundet (FIBA) har også en smittevernprotokoll, hvor trenere og spillere må bo isolert på hotell og testes både før avreise, ved ankomst og underveis i oppholdet. 

– Vi lever helt isolert, og FIBA er veldig strenge på testing. Jeg har ingen bekymringer for smittesituasjonen, forklarer han.

Styreleder i Bærum basket, Anita Holan, skriver i en tekstmelding at klubben forholder seg til det gjeldende regelverket. 

– Er det ti dager, så blir det det, skriver hun. 

Bærum-spiller må bli hjemme

Yannick Anzuluni (32) spiller på Bærum og representerer Kongo internasjonalt. Han får ikke muligheten til å slå følge med treneren sin til Afrika for å spille kvalifiseringen, men må bli igjen i Norge. 

— Det er veldig frustrerende at jeg ikke kan dra, men på den andre siden skjønner jeg at basket ikke er det viktigste i verden akkurat nå. Jeg vil at folk, familien min og jeg skal være trygge. Så jeg skjønner hvorfor jeg ikke får dra nå. Mange har opplevd mye verre ting som følge av korona så at jeg ikke får spille for landslaget er ikke det verste som har skjedd, sier veteranen. 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.