Skip to main content

Sandvika endte på femteplass: – Over all forventning

GOD SESONG: Makala Roper scoret 21 poeng i siste serierunde mot Ullern, og ble Sandvikas toppscorer i kampen. Hun og resten av Sandvika har gjennomført en god seriesesong, som endte med femteplass.

Seriemesterne Ullern ble for sterke fredag, men Sandvika leverte bedre enn de forventet i sin første eliteseriesesong på 28 år. Nå venter Asker i sluttspillet.

Sandvika – Ullern 49-64

Asker - Bergen 62-54

Søndag avsluttet Sandvika sin første seriesesong i toppserien i basketball siden 1989/90-sesongen. Det nyopprykkede laget endte som nummer fem – kun to poeng bak Asker på fjerdeplass.

– Resultatmessig har vi levert over all forventning. Det var vel bare et par kamper gjennom sesongen hvor vi tapte mye. Ellers har vi hengt bra med i alle kampene, sier Sandvika-trener Ola Gravem Knutsen.

Han får støtte fra lagets kaptein, Severine Uggen.

– Ja, jeg synes vi har gjort det bra, jeg er fornøyd. Jeg synes vi har tatt nivået veldig bra. Vi kunne nok ikke forventet noe mer, sier Uggen.

Sandvika-laget kjempet om fjerdeplassen hele veien inn. I februar ble de også første, og fortsatt eneste, lag som har slått Ullern siden januar 2018. Sandvika vant 53–50 over Oslo-laget.

LES OGSÅ: Finaledrømmen brast for Bærum Basket

Ledet lenge mot seriemesteren

Ullern var motstander igjen også søndag. Sandvika åpnet godt, og bæringene ledet 19-9 etter første periode.

Gjestene fra Oslo tok noe innpå i andre periode, og etter et kvarters spill sto det 21-21. Men, Sandvika beholdt roen, og Uggen sendte vertene i føringen snaue to minutter før periodeslutt med en fin trepoenger, før et Maria Myklebust-straffekast sørget for at det sto 28-26 halvveis.

LES OGSÅ: Sandvika tilbake etter 28 år

Sandvika åpnet også tredje periode godt. Selv om Ullern også scoret, sørget poeng fra Uggen og Makala Roper for at Sandvika ledet 43-37 syv og et havlt minutt ut i tredje periode. Men så stoppet det litt for Sandvika, og Ullern ledet 45-43 før siste periode.

Der utlignet først Roper, men Ullern dro etter hvert fra. Tre minutter ut i periode sto det 45-55.

Sandvika klarte aldri å knappe innpå ledelsen, og avslutningen ble aldri en neglebiter. Ullern vant 64-49

– Vi spiller veldig bra basketball i 27 minutter. Men Ullern greier å heve den defensive intensiteten sin, noe som gjør at det stopper mer opp hos oss, sier Knutsen.

– Vi startet jo bra, men i tredje og fjerde dro de litt fra. Vi gikk litt mer en og en i stedet for å spille spillet vårt, mener Uggen.

– Men på noen måter var dette en god kamp. Vi har noe å ta med oss videre herfra og inn i sluttspillet.

 

 

FORNØYD MED SESONGEN: Severine Uggen sender en pasning under kampen mot Ullern søndag. Hun sier Sandvika ikke kunne forventet en bedre sesong enn de har hatt i år.

Lokaloppgjør

Sluttspillet starter allerede førstkommende fredag. Sandvikas motstander er lokalrival Asker Aliens, som slo Sandvika i alle tre møter i årets seriespill.

– Selv om vi har tapt mot dem tre ganger i år, føler vi at vi skal matche dem bra, sier Knutsen, som forventer en åpen kamp mot Asker.

Uggen har spilt i Asker, og har utrolig lyst til å slå gamleklubben.

– Tapene i serien har vært veldig sure. Vi har mye å ta igjen. smiler hun.

Asker vant

Asker Aliens avsluttet for øvrig sin sesong lørdag. Asker slo Bergen Elite 62–54 hjemme i Leikvollhallen.

Asker ledet 13-10 etter første periode, men Bergen snudde kampen, og ledet 28-21 halvveis. Men to sterke avslutningsperioder fra Asker sørget for 37-35 etter tredje periode, og 62-54 til slutt.

Ingrid Selvik ble Askers toppscorer med 12 poeng.

KAMPFAKTA  

KAMPFAKTA  

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.