Skip to main content

Forsterket Asker klarte endelig å ta årets første seier

FORSTERKNING: Scotty Hendricks.

Med amerikanske Scotty Hendricks på laget tok Asker sesongens første seier i årets basketliga. Men Askers damelag tapte lørdag.

ASKER ALIENS - NIDAROS JETS 97-91

- Det var deilig, jubler Asker-trener Tommy Gundersen som tok sin første seier som trener i basketligaen.

Fjorårets suverene seriemestere mistet et helt lag og er et helt annet lag denne sesongen.

Asker-guttene ligger i motsatt ende av tabellen og var uten seiere på åtte forsøk før lørdagens møte med Nidaros Jets, som hadde en seier på ti kamper. 

Arbeidstillatelsen til Scotty Hendricks (27) gikk i orden tidligere i uken. Dermed kunne han spille sin første kamp for Asker lørdag. Hendricks markerte seg umiddelbart og scoret Askers tre første poeng i kampen.

1. periode var jevnspilt, Asker havnet bakpå, men kom tilbake og ledet 17-15 da det var tre minutter igjen av perioden. Stillingen etter 1. periode var 24-25.

Den andre ble mer rotete for Asker. Gjestene rykket ifra og ledet 40-52 da kampen var halvspilt.

LES OGSÅ: Drømmekveld for Alex i Bærum-seier

Snudde kampen

Etterhvilen kom Asker ut langt bedre. På de fem første minuttene av 3. periode reduserte de bortelagets ledelse til 52-56. Hjemmelaget stresset gjestene og stillingen da tre perioder var ferdigspilt var 59-65.

I det første minuttet av siste periode ble forspranget ytterligere redusert til 64-67. Da Ludvig Bergh satte en trepoenger sto det 67-69 og da Audrius Cesonis scoret ytterligere to poeng for Asker var det helt likt med åtte minutter og tre sekunder igjen å spille.

Scott Hendricks sendte Asker foran med et trepoengsskudd til 72-71. Med nok et trepoengstreff sto det 75-71.

Sluttminuttene ble en thriller. Med snaut tre minutter igjen og anført av Hendricks begynte Asker å vippe kampen deres vei.  Laget ledet 90-84 med ett og et halvt minutt igjen å spille.

Til ellevill jubel vant Asker tilslutt 97-91.

- Vi har snudd en trend, laget har vokst fra kampen til kamp, kommenterer Aliens-trener Gundersen.

Han legger ikke skjul på at Hendricks utgjorde forskjellen.

- Vi har aldri gitt opp i noen kamper, vi jobber og jobber. Scotty, som kommer ny inn ser det og tar med energi. Han har vært der ute i krigen der ute før. Det er veldig viktig for avslutningen på kampen for vår del. 

Endelig jubel for Sandvika-jentene  

Damene tapte

Askers kvinnelag tok imot Bergens-laget Ulriken tidligere lørdag. Asker-damene hadde kun tapt en av sine fem første kamper i serien. Lørdag kom tap nummer to, hjemmelaget tapte med syv poeng.

 

JUBEL: Asker Aliens vant sin første kamp for sesongen.
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.