Skip to main content

Askers avgjørende kamp må gå for tomme tribuner

I kveld er det duket for den avgjørende kampen mellom Asker Aliens og Kongsberg Miners. Den vil foregå foran tomme tribuner. 

Foto: Knut Bjerke

Det er hjemmelaget Kongsberg Miners som har tatt avgjørelsen. 

Asker Aliens spiller i kveld sin avgjørende kvartfinalekamp, en kamp hvor de kan bli historiske dersom de slår hjemmelaget Kongsberg Miners. 

Kongsberg er vanligvis er kjent for å ha en av de beste atmosfærene på tribunen i BLNO, har nå besluttet at kampen mot Asker skal gå for tomme tribuner. 

– Grunnen er at klubben ser de ikke kan oppfylle kravene til Folkehelseinstituttet, derfor har de tatt en særskilt vurdering og avlyst arrangementet for publikum, forteller Silje Særheim, generalsekretær i Norges Basketballforbundet. 

På tirsdag rådet FHI til å kansellere alle arrangementer med over 500 deltagere. Kongsberg Miners forventet nærmere 1000 tilskuere i hallen. Asker-fansen hadde også satt opp en buss opp til hallen. 

– Det sto og falt på; hvordan skulle de velge hvem som skulle komme inn i hallen og hvem som måtte snu i døren, forklarer Særheim. 

Inntil videre føringer kommer, sier Særheim at alle klubbene i BLNO må følge retningslinjene til sin egen kommune, når det kommer til basketballkamper.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.