Skip to main content

Asker Aliens vant spennende derby mot Sandvika

SIKRET SEIEREN: Ingrid Selvik og Asker slo Severine Uggen og Sandvika etter en tett kamp søndag.

Asker Aliens og Sandvika møttes til sitt tredje oppgjør denne sesongen. Igjen trakk Asker det lengste strået etter en tett kamp.

ASKER ALIENS - SANDVIKA 48-42

– Det er alltid gøy å spille mot Sandvika, for det er jo lokaloppgjør. Det er alltid bra trøkk, og nå har det vært to jevne kamper. Det er veldig gøy å vinne denne tredje kampen også, sier Askers Ingrid Selvik etter kampen.

Som i serieåpningen, der Asker vant 60-43, og i oktober der Asker vant 63-60, var det i lange perioder tett og spennende mellom lagene søndag.

Lokaloppgjør mellom Asker Aliens og Sandvika 

Sandvika-ledelse halvveis

Sandvika satte kampens fem første poeng, og fulgte Asker da vertene fikk opp dampen i den første perioden.

Ved første pause var stillingen 18-17 til Asker - men da lagene var halvveis hadde Sandvika snudd kampen til 23-27.

Asker kom dog altså tilbake, og etter å ha ledet med ett poeng - 39-38 - før siste periode, fikk vertene litt mer tak på kampen i den siste.

– Sandvika gir tøff motstand, de kjemper i 40 minutter. De er et lag som holder høyt tempo. Det krever ekstra av oss i forsvar. Men i dag synes jeg vi spiller en veldig god forsvarskamp. Vi var fokuserte på å ta vår spiller, men også hjelpe medspillere som trengte det, sier Selvik.

LES OGSÅ: Begge Asker Aliens-lag røk mot serielederne

– Sykt kjipt

Stemningen var forståelig ikke like god i Sandvika-leiren.

– Dette var bare sykt kjipt, egentlig. Vi har vært mange syke på trening denne uken, så det ble litt mye kluss. Vi sa vi skulle sette opp sånn og sånn i angrep, men så vet vi ikke hvor vi skal stå i angrep. Da er det litt vanskelig å få til noe, sier Severine Uggen - som ble lagets toppscorer sammen med Makala Roper, med 14 poeng.

Hun finner liten trøst i at kampen lenge var jevn.

– Joda, og vi får jo til ting. Men på slutten blir det mye en og en, heller enn at vi spiller kollektivt. Vi burde spille sammen, med flere pasninger og lignende. Det blir til at vi spiller en og en, og det fungerte ikke i dag, sukker hun.

LES OGSÅ: Stortrives på basketcamp: – Må holde seg i aktivitet

– Hører hjemme her

Både Asker og Sandvika beholder sin plassering på tabellen - på henholdsvis fjerde- og femte plass. Sandvika slet i innledningen av sesongen, og tapte seks av sine syv første kamper. Men siden den gang har laget løftet seg - på de syv siste har laget vunnet fem ganger.

– Det synes jeg er dritkult. Vi spilte jo første divisjon i fjor, og visste ikke hvordan det ville gå. Vi vant jo hele, og var veldig fornøyde med det, sier Uggen.

– Vi trodde eliteserien skulle bli veldig tøft. Det var det innledningsvis, men vi har løftet oss. Vi spiller jevnt med alle, og hører hjemme her, sier hun.

Asker har på sin side har syv seire på 13 kamper, og ligger like bak Ulriken Eagles på tabellen.

LES OGSÅ: Sandvika tilbake etter 28 år

Kampfakta

Asker Aliens 48

Sandvika 42

Basket, eliteserien, kvinner

Perioderesultater: 21-17, 2-10, 16-11, 9-4

Asker: Ingrid Selvik 13, Kari Kyrkjebø 9, Karianne Øysted Sørbye 2, Julie Andrine Bergseth 13, Lise Syvertsen Løken, Elin Kvisgaard Gulbrandsen 5, Ingvild Jørstad 6, Alva Håseth Julsrud, Mathilde Bull Tuner

Sandvika: Helene Cecilie Kystad, Cathinka Marie Sandsdalen, Cecilia Riise, Pernille Mellem 2, Embla Bøckmann Øvstebø, Severine Uggen 14, Tiril Hjelde 2, Maria Myklebust 10, Makala Roper 14

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.