Skip to main content

Asker Aliens gikk på stortap mot Kongsberg

STORTAP: Tommy Gundersen og hans Asker Aliens tapte stort mot Kongsberg torsdag.

Det gikk ikke Askers vei under gårsdagens oppgjør mot Kongsberg.

KONGSBERG MINERS - ASKER ALIENS 100 - 57

– Dette var ikke noe moro i det hele tatt, sier Asker Aliens-trener Tommy Gundersen.

– Vi ble veldig motiverte av Bærum-kampen (jevn kamp, som endte 92-85 til Bærum, selv om Asker ledet lenge, journ. anm.), som bokstavelig talt var en helt annen kamp. Den var jo et fyrverkeri fra begge lag, så det var litt nedtur å komme bakpå fra start av mot Kongsberg. Det var tungt for alle å prøve å komme opp igjen. Det greide vi ikke, og da ble det som det ble.

For selv om Asker scoret de første to poengene mot Kongsberg torsdag, var det vertene fra gruvebyen som tok tak i kampen i første periode. De utlignet kjapt til 2-2, og skaffet en ledelse på 8-2. Etter første periode var stillingen 22-9.

LES OGSÅ: Knepen seier til Bærum i nervepirrende lokaloppgjør

Andre periode gikk ikke særlig mye bedre for Asker. Kongsberg fortsatte å øke ledelsen, og selv om Asker scoret fire flere poeng i denne perioden enn i den første, var laget langt bak da kampen var halvveis. Aliens hadde scoret halvparten av Kongsberg, og stillingen var 44-22.

– Dårlig inngang til kampen

Den tredje perioden ble virkelig målrik - men dessverre for Asker var det igjen Kongsberg som scoret flest. I spesielt de siste fem minuttene av perioden ble det scoret mange poeng - perioden endte 34-18 - og da det gjensto ti minutter av kampen ledet Kongsberg 78-40.

Også siste periode vant Kongsberg - og for tredje gang av fire mulige scoret vertene 22 poeng i en periode. Asker gjorde på sin side 17. Dermed endte kampen mellom lagene som også møttes i finalen i fjorårets sluttspill, 100-57.

LES OGSÅ: Forsterket Asker klarte endelig å ta årets første seier

– Kongsberg ligger jo på andreplass. Gjør de en fryktelig god kamp?

– Nei, jeg følte egentlig ikke det. Altså, de leverer 100 poeng, det er rundt det de har gjort mot de svakere lagene. Men vi skal ikke falle så mye, selv om vi møter et bra lag, sier Gundersen.

– Vi fikk en dårlig inngang til kampen, det var noen spillere som ble stående litt for lenge i kø ut fra Oslo, og så kom vi totalt sett litt sent i gang med kampen. Det er ingen unnskyldning, men det kan hende at det er en forklaring på hvorfor vi ikke er helt på fra start.

– Vi var ikke mentalt klare, og ikke helt fysisk klare. Når vi da ikke scorer på alt vi prøver på heller, så blir det en lang og vanskelig kamp, mener Asker-treneren.

Asker har nå kamppause frem til 5. januar. Det samme gjelder Bærum, som avsluttet sin høstsesong mot nettopp Asker forrige søndag.

Kampfakta

Kongsberg Miners 100

Asker Aliens 57

BLNO herrer

Perioderesultater: 22-9, 22-13, 34-18, 22-17

Asker Aliens: Jerrod Scott Hendricks 8, Tomascz Lachowicz, Ludvig Bergh 3, Alvis Eglitis, Stian Klokkeråsen, Mikkel Aarnes 7, Jørgen Onarheim, Per Ingar Berthelsen 6, Ulrik Stranger-Johannessen 17, Audrius Cesonis 8, Daniel Ramsfjell de Benedittis, Paulius Grebliunas 8

Toppscorer Kongsberg Miners: Chris-Ebou Ndow, 19 poeng

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.