Skip to main content

Håper å starte rivingen etter påske

Fra venstre: Morten Bjerkå, Insenti, representant for byggherre, Kjersti Lysne Sanden, prosjektleder Bærum kommune, Ole Myklemyr, anleggsleder Øst Riv, Emir Huskic, driftstekniker Bærum kommune, Ole Tobias Sundstøl, prosjektleder Øst Riv.

Fra venstre: Morten Bjerkå, Insenti, representant for byggherre, Kjersti Lysne Sanden, prosjektleder Bærum kommune, Ole Myklemyr, anleggsleder Øst Riv, Emir Huskic, driftstekniker Bærum kommune, Ole Tobias Sundstøl, prosjektleder Øst Riv. 

FOTO: PRIVAT

Blir rivesøknaden av Kommunegården i Sandvika godkjent etter ferien, starter arbeidet umiddelbart. 

– De fysiske forberedelsene til rivingen er allerede i gang, og jeg håper vi får satt i gang rivingen like etter påske, sier Steinar Manengen i Bærums pensjonskasse (BKP). Han er fungerende byggherre for prosjektet. 

Etter de forberedende arbeidende er ferdig og søknaden er godkjent, starter den innvendige rivingen. Da skal noe av kunsten bevares, blant annet terrazzomaleriet ved hovedinngangen og steinformasjonen utenfor kantinen.

Flere av møblene er tatt ut av bygget for å gjenbrukes andre steder. 

Det er firmaet Øst Riv som vil utføre rivingen. Etter at rivingen er ferdig, vil BKP finne en entreprenør til å bygge opp det nye bygget. 

Arkitekter vil verne

Flere arkitekter har protesterte og krevd midlertidig vern eller fredning av bygget, som de kaller et av «modernismens hovedverk i Norge»

– Er det ikke trist fasaden forsvinner?

– Jeg synes ikke det. Bygget har vært gjennom en prosess. Huset har mange kvaliteter, men slik er det når bygg blir gamle. Bygget har en side som ikke synes, og det er at det er i innmari dårlig teknisk forfatning, svarer byggherre Manengen. 

– Hus har en tendens til å leve kortere nå enn før. Det kommer blant annet av endrede brukskrav. Nå ønsker man å arbeide på en annen måte, og det passer ikke bygget. I tillegg er det helt andre tekniske krav, både når det gjelder energi og miljø, tilføyer han. 

Byggherren forteller at bærekonstruksjonene, foruten dekker og søyler, vil bli stående igjen. 

– Det er det som gir størst miljøavtrykk. 

Ikke påvirket av korona

Kjersti Lysne Sanden er prosjektleder for Bærum kommune. Hun tror ikke korona kommer til å påvirke rive- og byggeprosessen. 

– Vi gjør vårt beste for å holde hjulene i gang, sier hun. 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.