Skip to main content

Denne hyttedrømmen uten luksus er helt topp

Oppholdsrom: Stuen er blitt en favoritt etter at ekteparet laget en sofabenk. Lampen definerer Kathinka som husets            hjerte, og maleriet på veggen har hun selv malt. Vasene i vinduet er hennes nyeste innkjøp til hytta. Foto: Kristine Nytrøen
Oppholdsrom: Stuen er blitt en favoritt etter at ekteparet laget en sofabenk. Lampen definerer Kathinka som husets hjerte, og maleriet på veggen har hun selv malt. Vasene i vinduet er hennes nyeste innkjøp til hytta. Foto: Kristine Nytrøen

Ikke er det innlagt vann eller trådløst internett. Ikke er det vannklosett, og ikke er det tid for TV. Hverdagsluksusen blir igjen hjemme når Kathinka Dysthe og ektemannen Even Wøllo tar turen opp på hytta.

Nei da, de drar ikke helt til Afrika for en helgetur på hytta. Den er døpt «Africa», og kommer av at innmarka den ligger i har formen til verdensdelen.

SE BILDESERIE: Hyttedrøm i «Afrika»

Ser man bort fra det, er det lite som minner om Afrika, der det gamle småbruket ligger idyllisk og skjermet til i naturskjønne omgivelser i utkanten av Kongsvinger, med utsikt over Vingersjøen.

– Når jeg drar på hytta er det for å finne roen, og jeg vil derfor gjøre andre ting enn det jeg gjør hjemme. Her legger jeg kabal, strikker og nyter dagene med mye tur, forteller Kathinka, som er fra Bærum.

LES OGSÅ:Bygde trippelhus i barndomsskogen

Sofabenk ble favoritt

Hytta er et gammelt småbruk fra tidlig 1900-tall. På 50-tallet kjøpte Evens farfar småbruket, og senere er det blitt Kathinka og Evens ferieparadis.

– Beliggenheten er en stor grunn til at vi trives så godt her. Stillheten, roen og det enkle liv tiltrekker oss, og vi er her mye i løpet av sommerhalvåret, forteller hun.

Hytta har mye sjel og en beroligende atmosfære.

I stua har de nylig laget en sofabenk, som raskt ble et av hyttas favorittsteder.

– Å hvile her mens ettermiddagssolen varmer gjennom vinduet er koselig, sier hun.

LES OGSÅ:Kusiner følger i tippoldefars møbelspor

Inngangsparti ble spiserom

I tillegg er det et annet rom Kathinka liker ekstra godt. Den spesielle vinterhagen.

– Tidligere var vinterhagen inngangspartiet til hytta, men rommet har fått et nytt liv ved at vi stengte døren og innredet det lille rommet med sitteplasser. Her spiser vi gjerne alle måltidene til nydelig utsikt over skog og sjø, sier hun.

 

Utsikt: I vinterstuen har Kathinka utsikt over skog og sjø. Her slapper hun gjerne av mens hun legger en kabal. – Den gikk opp!
Utsikt: I vinterstuen har Kathinka utsikt over skog og sjø. Her slapper hun gjerne av mens hun legger en kabal. – Den gikk opp!

Med møbler i tre og myke, lyse skinnfeller har rommet fått et nytt uttrykk og blitt et hyggelig bruksområde.

Som industridesigner er Kathinka opptatt av å skape harmoni i hjemmet.

– Stedet som skal innredes, legger ofte føringene for hvordan jeg ønsker å innrede. Jeg spiller på uteomgivelsene, og det som allerede eksisterer på stedet. Da vi tok over hytta, var det allerede noen eldre familiemøbler her. Det ønsket vi å ta vare på, og med dette som utgangspunkt har jeg tilført nye farger og elementer som binder det hele sammen, forteller hun.

 

Sjarm: Lyst soverom med eldre detaljer. Dukkene på veggen er fra et bruktmarked i Kiel, og kommoden er fra hytta til Kathinkas familie i Lilledalen.
Sjarm: Lyst soverom med eldre detaljer. Dukkene på veggen er fra et bruktmarked i Kiel, og kommoden er fra hytta til Kathinkas familie i Lilledalen.

LES OGSÅ:Lun og herlig romfavoritt i gammelt laftehus

Kombinér gammelt og nytt

Lampen over stuebordet er ett av elementene Kathinka har tilført, og lampen er en eiendel hun er blitt svært glad i.

– Den fant jeg under bordet til en utstiller på et loppemarked i Kongsvinger. Nå er den blitt husets hjerte, smiler hun.

Hennes beste innredningstips for en avslappende og varm atmosfære på hytta er å skaffe oversikt over hva du allerede har og bruke det.

– Ta også tiden til hjelp, og bruk gjerne applikasjoner som Pinterest til ideer. Kombiner gammelt interiør med nytt, og tilfør gjerne små elementer etter hvert, avslutter hun.

Hyttedrømmen i «Africa»

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.