Skip to main content

Bærum får egen arkitekturstrategi

– Svært gledelig, sier kommunestyrerepresentant Eirik T. Bøe i Bærum Venstre om at kommunen skal utarbeide en arkitekturstrategi.

– Svært gledelig, sier kommunestyrerepresentant Eirik T. Bøe i Bærum Venstre om at kommunen skal utarbeide en arkitekturstrategi.

FOTO: TRINE JØDAL

De fire samarbeidspartiene i Bærum vil utarbeide en egen arkitekturstrategi for kommunen.

I den ferske samarbeidsavtalen mellom Høyre, Venstre, Frp og KrF for fireårsperioden 2019–2023 skriver partiene på side 10:

«Ny utbygging må gi positive bidrag til omgivelsene. Det må derfor stilles tydelige krav til god arkitektur og formgivning. Vi vil arbeide for å sikre et åpent og grønt Bærum, med levende lokalsamfunn. Vi vil utarbeide en strategi for småhusbebyggelse i Bærum. Satsing på estetikk og formgivning er viktig, og vi vil at det utarbeides en arkitekturstrategi for Bærum.»

Partiene skriver også at de er opptatt av å bevare Bærums identitet med blant annet kulturmiljøer.

– Svært gledelig, sier Eirik T. Bøe i Bærum Venstre. 

Han er leder i planutvalget og har i mange år vært opptatt av arkitektur og estetikk. Bøe har blant annet vært juryleder for Bærum kommunes arkitekturpris. Han har også ønsket seg en arkitektkonkurranse for den endelige utbyggingsplanen for det nye Sandvika.

Fornøyd arkitekt

I planutvalget sitter også SVs gruppeleder i Bærum kommunestyre, Anita Malmer Solli, som selv er arkitekt. Også hun er glad for nyheten om at Bærum skal utarbeide en arkitekturstrategi.

– At det stilles krav til arkitektur, støtter jeg veldig. Det er veldig bra. Dette gleder jeg meg til å jobbe med i planutvalget, sier Solli.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.