Skip to main content

– Vi vet det skjer mobbing i kirken

Funn: Med sin forskning viser sogneprest Astrid Sætrang Morvik at menighetene mangler ledelse, og at konflikter ikke tas tak i og varer over tid. Det er heller ingen som tar initiativ til samarbeid. FOTO: SONIA A. JENSEN
Funn: Med sin forskning viser sogneprest Astrid Sætrang Morvik at menighetene mangler ledelse, og at konflikter ikke tas tak i og varer over tid. Det er heller ingen som tar initiativ til samarbeid. FOTO: SONIA A. JENSEN

Mobbing, ensomhet og fraværende ledelse. Slik oppsummerer sogneprest Astrid Sætrang Morvik sin kirke-forskning. Selv er hun ikke overrasket over resultatet.

Nestekjærligheten har tilsynelatende trange kår i Den norske kirke – i hvert fall blant mange ansatte, skal en tro forskningen til Astrid Sætrang Morvik.

– Dette er alvorlig, sier kirkeforskeren, som til daglig er sogneprest i Østenstad menighet og har vært tillitsvalgt.

Siden september har hun arbeidet med masteroppgaven om hvordan lederne i Den norske kirke fungerer.

LES OGSÅ: Prosten støtter flere funn i kritisk rapport

– Dårlig ledelse

Det koster årlig drøyt 100 millioner kroner å drifte kirkene i Asker og Bærum. Mesteparten går til lønnsutgifter. Men det står dårlig til med ledelsen av kirken, ifølge sogneprestens forskning:

– Jeg synes det er alvorlig når ansatte føler situasjonen er så ille at de vurderer å slutte på jobb, sier Sætrang Morvik.

Forskningsrapporten utarbeidet ved Menighetsfakultetet er gjennomført ved to gruppeintervjuer med prest, diakon, kateket og kantor. Selv om utvalget er begrenset og studien er gjennomført utenfor Asker og Bærum, kjenner Sætrang Morvik seg igjen i konklusjonene.

ANBEFALT LESNING: Her er Bærums ukjente kapell

Tre hovedfunn

Asker-prestens hovedfunn kan oppsummeres slik:

  • Daglig ledelse gjennom en daglig leder er nesten fraværende.
  • Konflikter håndteres dårlig og får lov til å vedvare over år.
  • Ingen tar initiativ til en helhetlig ledelse som sikrer samarbeid mellom profesjonene.

Hun forklarer «svak ledelse» med at sognepresten gikk fra å være menighetsleder til kun å være ansvarlig for prestetjenesten, at to til tre kirker har felles daglig leder, og at organisasjonen preges av tro på at ting ordner seg bare man tar tiden til hjelp.

LES OGSÅ: Færre gifter seg i Bærums-kirkene

Mest alvorlig er opplevelse av mobbing og at konflikter får vedvare uten at leder griper inn.

– Vi vet det skjer mobbing i kirken, og forskning viser at det er mer utbredt her enn på andre arbeidsplasser. Enkeltmedarbeidere forteller at destruktiv adferd blomstrer. Mange føler seg overlatt til seg selv, uten ledelse, sier Østenstad-presten og forskeren.

LES OGSÅ: 40 eks-medlemmer anklager Sentermenigheten for overgrep

– Når vi har ledere som ikke griper inn, får vi også mange utbrente ansatte, sier Sætrang Morvik, og foreslår at sognepresten igjen skal komme på banen med sterkere lederansvar.

LES OGSÅ: I denne kirken lager presten middag til hele menigheten

Eggekartong-struktur

Sætrang Morvik beskriver kirken som en «eggekartong-struktur», hvor medarbeiderne sitter i sitt eget hull. De jobber ut fra nasjonale retningslinjer, men har lite lokalt samarbeid, sier hun, og forklarer:

– Mange er ensomme. Skal de ha noen å spille på, må de gå til frivillige støttespillere. Det er negativt at lokale menigheter deler daglig leder. I Asker har en merkantil medarbeider ansvar for to kirker og i Bærum opptil tre. Daglig leder sitter langt unna de ansatte, som må improvisere. Den skandinaviske lederfilosofien er svak på å skjære gjennom og ta konflikter. Man håper tilsynelatende at ting skal løse seg av seg selv.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.