Skip to main content

Opp mot 15 prosent tomme lokaler i kontorbyen Lysaker

5–7 minutters gange fra togstasjon eller T-bane er maksimalt av det leietagere flest krever, ifølge DNB Næringsmegling.

5–7 minutters gange fra togstasjon eller T-bane er maksimalt av det leietagere flest krever, ifølge DNB Næringsmegling.

FOTO: KARL BRAANAAS

Det er særlig en ting som påvirker populariteten.

Lysaker har lenge vært et populært sted å etablere seg for næringslivet, men da må kontoret være i kort avstand til buss og tog. Man skal ikke mange hundre meter unna stasjonen før kontorledigheten øker.

To tredeler av de drøyt 70.000 ledige lokalene på Lysaker ligger mer enn 400 meter fra stasjonen, skrev DNB Næringsmegling i sin seneste markedsrapport for første kvartal. De satte kontorledigheten den gang til 15 prosent.

Samme som på Billingstad

I den ferskeste markedsrapporten fra næringsmeglerne i Malling & Co, presentert nå i juli, ligger Lysaker-ledigheten et sted i sjiktet mellom 10–15 prosent – samme nivå som på Billingstad, som er et område under konvertering fra næring til bolig.

På Fornebu og i Asker står 5–10 prosent av lokalene tomme, mens Sandvika har lavest ledighet med 0–5 prosent.

Nærheten til offentlig kommunikasjon er sentral for de fleste leietagere. Beliggenheten skal ikke være mer enn 5–7 minutter fra togstasjon eller T-bane, ifølge DNB Næringsmegling. Fornebu spås en relativt flat leieutvikling inntil Fornebubanen er på plass.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.