Skip to main content

Nina (25) sikret seg sommerjobb med 100.000 kroner i månedslønn

SJEFEN OG VIKAREN: Her er Adeccos konsernsjef Torben Sneve sammen med sin vikar, Nina Heir, etter finalen torsdag.
SJEFEN OG VIKAREN: Her er Adeccos konsernsjef Torben Sneve sammen med sin vikar, Nina Heir, etter finalen torsdag.

Nina Heir fra Bondi i Asker ble torsdag tildelt jobben som konsernsjef i Adecco. Lønnen for en måneds jobb er 100.000 kroner.

Det er sjette år på rad at Adecco rekrutterer sin konsernsjef blant landets studenter. Asker-jenta Nina Heir (25) fikk klokken 16 torsdag ettermiddag vite at hun hadde gått helt til topps blant alle ledertalentene, og skal i sommer være øverste leder for 5.000 ansatte.

Heir studerer til daglig ved NTNU i Trondheim, hvor hun blant annet er med på NTNUs entreprenørskole.

– Jeg jobber med et oppstartsselskap sammen med to andre medstudenter. Vi jobber for å finne en ny måte å rydde opp marine oljesøl på, forklarer Heir.

Tur til frisøren

Da Budstikka snakker med henne i 17-tiden, har det ennå ikke gått helt opp for Heir at hun skal bli Adecco-sjef.

– Jeg har i ettermiddag stilt meg selv spørsmålet om hvorfor det ble akkurat meg. Det var utrolig mange dyktige og flinke folk jeg konkurrerte mot, sier en lykkelig 25-åring.

LES OGSÅ: Sommerjobb: Kristian skal bygge et luftskip!

En av oppgavene i torsdagens finalerunde var en presentasjon av hva de ti finalekandidatene mente blir viktigst for fremtidens toppledere.

– Jeg er usikker på om jeg husker hva jeg sa. Men det var noe i retning av at det er vanskelig å forutsi fremtiden, verden er i konstant endring og man møter risiko og utfordring. I disse utfordringene ligger det en mulighet og et ansvar som enhver toppleder må være forberedt på å ta, sier Heir.

– Hvilke tidligere jobber har du hatt som kan måle seg med den du nå har vunnet?

– Jeg har hatt mange utfordrende jobber, men ingen som kan måle seg med denne, svarer Heir.

– Hvordan skal du feire?

– Jeg lovet meg selv å påspandere en tur til frisøren hvis jeg vant. Det er flere år siden jeg har vært hos frisøren, vanligvis klipper jeg meg selv.

– Og hva skal du bruke månedslønna på?

– Det har jeg ikke rukket å tenke på ennå, men jeg skal bruke de fornuftig, svarer Heir.

Utmerket seg

Nina Heir skal lede bemanningsselskapet i august måned. Før den tid blir det blant annet hospitering for å gjøre seg kjent med selskapet hun skal lede på tampen av sommeren.

– Jeg har møtt mange Adecco-mennesker i dag, og ser frem til å lære mer gjennom hospiteringen, sier Bondi-jenta.

– Hva håper du å få ut av sommerjobben?

– Masse verdifull erfaring og kunnskap.

– Og hvordan blir årets sommerfest for de Adecco-asnatte?

– Hvis jeg får lov til å være med på å bestemme, skal den bli blant de beste noensinne. Jeg har mange forslag til hvordan vi kan få en bra sommerfest, svarer Heir.

Heir blir den andre "sommerjobbsjefen" i Adecco som kommer fra vårt distrikt. Amalie (22) blir sjef for milliardbedrift.

Frem til finaleseieren har Nina Heir og de andre kandidatene vært gjennom ulike tester og intervjuer, før det hele ble avsluttet med en hel dag hvor praktiske oppgaver skulle løses foran jury og publikum.

– Vi er veldig imponert over alle i topp ti, og det har ikke vært et enkelt valg. Men Nina utmerket seg, spesielt i gruppeoppgaven. Hun var reflektert og tydelig. Kombinert med hennes resultater så langt i prosessen, er jeg sikker på at vi har foretatt riktig valg. Hun er et virkelig ledertalent, og jeg gleder meg til å jobbe med henne i sommer, sa konsernsjef i Adecco Torben Sneve etter finalen ifølge en pressemelding. 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.