Skip to main content

NHO vil ha folk kjappere tilbake på jobb

Ole Erik Almlid fra Lommedalen mener regjeringen må være klarere i sin tale for å få flere raskere fysisk tilbake til på arbeidsplassen.

Foto: Knut Bjerke

NHO-sjef Ole Erik Almlid etterlyser klarere tale fra regjeringen for å få ansatte fysisk tilbake på jobb. LO krever god planlegging.

Lommedal-mannen påpeker overfor NRK at det ikke er mulig for alle bedrifter å fungere like godt med alle på hjemmekontor.

– Tvert imot; mange trenger å få flere ansatte tilbake for å komme i gang og få fart i virksomheten, sier Almlid til nettstedet.

– Krever god planlegging

Ulf Lervik, regionleder i LO Oslo og Viken, understreker til Budstikka at tilbakeføringen av ansatte tilbake til arbeidsplassen må planlegges godt.

– Det må planlegges, tilrettelegges og ta hensyn til hver enkelt arbeidsplass og hver enkelt ansatt. Det skal være trygt, sikkert og godt å komme tilbake til jobb. Det er også mye utrygghet blant arbeidstagerne, påpeker han.

Lervik sier at det er viktig å forholde seg til Folkehelseinstituttet og beredskapsplaner i kommunene.

– Det må skje i godt samarbeid med de ansatte og deres tillitsvalgte. Man må lage gode planer som hindrer spredning av smitte, med tilrettelegging for hver enkelt ansatt. Det er mange hensyn som må ivaretas, mener han.

Han understreker at LO ønsker å komme mest mulig tilbake til normalen, men smitte må hindres og liv og helse sikres.

Vil åpne raskere

Almlid utfordrer regjeringen på å komme med klarere tale, og åpne for at flere kan komme raskere på jobb.

– Ute i våre bedrifter er mange usikre om regelverket for hjemmekontor og det å være på jobb, sier han til NRK.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.