Skip to main content

Nav har mottatt 113.500 søknader om dagpenger på under en uke

Nesten 4 prosent av den norske arbeidsstyrken har sendt søknader om dagpenger ved permittering til Nav.

De siste seks dagene har Nav totalt mottatt 113.500 søknader om dagpenger, der 105.000 av søknadene gjaldt permittering og 8.600 var ordinære søknader om dagpenger.

– Dette betyr at Nav på under en uke har mottatt søknader om dagpenger ved permittering for nesten 4 prosent av den norske arbeidsstyrken. Vi jobber på spreng for å få på plass de nødvendige tilpasningene i datasystemene våre, og gjør nå alt vi kan for at folk får pengene sine, sier arbeids- og velferdsdirektør Sigrun Vågeng i en melding på Navs nettsider.

Lederne for Nav-kontorene i henholdsvis Asker og Bærum forteller at pågangen er enorm, og at hovedårsaken til det er koronautbruddet.

Blant de lokale bedriftene som er berørt er oljeservicebedriften Aibel i Asker hvor 490 ansatte har fått permitteringsvarsel. Det samme gjelder 1.200 ansatte i Aker Solutions på Fornebu.

Masseoppsigelser

Ferske tall fra Nav viser også at det i forrige uke var 118 virksomheter som varslet Nav at de planla masseoppsigelser eller permitteringer (10 ansatte eller flere). Totalt berørte varslene 7.449 personer.

– Samlet gjennom hele 2019 mottok Nav slike varsler om permitteringer som berørte 10.292 personer. Vi har dermed så langt i år allerede mottatt varsler tilsvarende 88 prosent av fjoråret sett under ett, sier Vågeng i meldingen.

Vurderer forenklinger

Økningen i søknader vil føre til økt saksbehandlingstid, og Nav har også fått stor økning i antall henvendelser.

– Vi ber derfor om tålmodighet og om at de som kan ta i bruk digitale tjenester oppsøker nav.no for å finne svar på det de lurer på. Her oppdaterer vi informasjon til brukere og arbeidsgivere så raskt vi kan, sier Vågeng.

Nav vurderer fortløpende mulighetene for å gjøre forenklinger i saksbehandlingen.

– Det kan skje endringer på kort varsel som følge av regjeringens arbeid med tiltakspakken for korona-situasjonen. Informasjonen vil oppdateres fortløpende på nav.no, og dette er derfor den beste kilden til oppdatert informasjon, sier Vågeng.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.