Skip to main content

Mener det kan bli dyrt å droppe hjemmekontoret

Kollektivtrafikken utgjør en av de største smittekildene, minner Espen Nakstad om.

FOTO: CHRISTIAN BREVIK

Assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad sier det er viktig å fortsatt legge til rette for hjemmekontor i bynære områder. 

– Det vil nok kunne bli langt dyrere for bedriftene om vi får en ny smittebølge i Norge som må bremses, enn om man fortsetter å legge til rette for hjemmekontor, sier Nakstad til Budstikka. 

Budstikka skrev torsdag at flere bedrifter i Asker og Bærum fortsatt har hjemmekontor. 

– Men nå er jo smitten i samfunnet veldig lav. Hvor viktig er da egentlig dette nå?

– Rådet om å fortsatt legge til rette for bruk av hjemmekontor i byene skyldes at tettheten av mennesker på kollektivreiser er svært høy, og sannsynligvis utgjør den største smittespredningsrisikoen i samfunnet, sier den assisterende helsedirektøren.

 – Hva skjer om arbeidsgiverne ikke tar dette på alvor, og kollektivtrafikken fylles opp?

– De tiltakene og smittevernrådene som gjelder til enhver tid er under løpende vurdering, både fra fagmyndighetssiden og politisk ledelse. Dersom rådene ikke etterleves og medfører økt smittespredning, vil gjeninnføring av tiltak bli løpende vurdert både i kommunene og fra sentralt hold, sier Nakstad. 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.