Skip to main content

Låner ut nærmere 200 helsepersonell til Vestre Viken

Selv om 200 Martina Hansen-ansatte for en periode skal jobbe på Bærum sykehus, holder enkelte avdelinger åpnet som vanlig. Alle pasienter som er berørt skal ha fått beskjed.

Selv om 200 Martina Hansen-ansatte for en periode skal jobbe på Bærum sykehus, holder enkelte avdelinger åpnet som vanlig. Alle pasienter som er berørt skal ha fått beskjed.

Foto: KNUT BJERKE

Martina Hansens Hospital går massivt inn med støtte til Vestre Viken helseforetak. 

– I den situasjonen vi står i nå, har vi valgt å legge ned vår planlagte operasjonsvirksomhet og stilt oss til disposisjon for å bistå Vestre Viken helseforetak- Og da særlig Bærum sykehus, vår nærmeste nabo, sier administrerende direktør Per Skaugen Bleikelia ved Martina Hansens Hospital. 

I første omgang vil 200 av deres ansatte bli lånt ut til Bærum sykehus. Ifølge direktøren har avtalen kommet raskt i stand på grunn av et godt samarbeid med Helse Sør-Øst og Vestre Viken. 

Positive ansatte

Klinikksjef for ortopedisk kirurgi, Kjetil Nerhus, forteller at de ansatte har stilt seg positive og forståelsesfulle til endringene. 

– Vi er veldig glad for at ansatte har tatt dette som de har gjort. Vi er også glad for å kunne bidra der det trengs, som er i Vestre Viken helseforetak, og spesielt på Bærum sykehus, sier han. 

De ansatte vil gå inn i bemanningen i samarbeid med Bærum sykehus, fortrinnsvis der de har kompetanse og kan bidra mest. 

Stenger ikke 

Nerhus forklarer at Martina Hansen ikke stenger fordi om ansatte bytter arbeidssted for en periode. 

– Alle kirurgiske avtaler er strøket, og det meste av avtalene på poliklinikken er enten utsatt, eller overført til telefonkonsultasjoner, forklarer Nerhus.

Revmatologipasienter kan fortsatt komme til sykehuset som avtalt, ettersom denne avdelingen ikke stenges. 

Ifølge Nerhus har alle pasienter ved sykehuset blitt kontaktet og informert. 

– Alle pasienter skal ha fått beskjed om hva som skjer med dem. De fleste har vært veldig forståelsesfulle til den situasjonen vi er i. De setter pris på at de blir kontaktet og informert, meddeler han. 

Har opprettet teststasjon

Spesialsykehuset for epilepsi (SSE) på Solberg ved Valler forbereder seg også på å frigjøre helsepersonell for å bidra andre steder hvor det er større behov.

– Vi reduserer betydelig ned på behandlingen ved sykehuset, og holder på med kartlegging av personal som kan brukes andre steder, først og fremst på Oslo universitetssykehus,forteller øverste leder Grete Almåsbak ved Spesialsykehuset for epilepsi (SSE).

Sykehuset har i dag ca. 300 ansatte.

– På sikt vil mer enn halvparten av staben være klar for omorganisering. Foreløpig er det ikke meldt om behov, men vi er klare for å begynne å sende ansatte, sier Almåsbak, som forteller at sykehuset allerede nå gjør en innsats i forbindelse med koronautbruddet.

– Vi har opprettet vår egen teststasjon, hvor vi bruker en del av personalet. Vi har tatt høyde for at folk kan bli sykes, sier hun, og legger til at det i første omgang er ansatte ved Oslo universitetssykehus og SSE som testes der. 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.