Skip to main content

Hedvig (20) er Årets lærling i Asker

– Nøyaktig, presis og vanvittig flink, sier kjøkkensjef Trym Berge ved Holmen Fjordhotell om «Årets lærling», Hedvig Persson Granøien (nærmest til høyre). – Velfortjent at Hedvig fikk prisen, sier konditorsjef ved Holmen, Camilla Hansen (t.v.) 

FOTO: TRINE JØDAL

– Jeg har alltid likt å bake kaker, sier konditorlærling Hedvig Persson Granøien (20).

– Jeg synes det er veldig hyggelig at de valgte meg, sier  Persson Granøien (20).

Tirsdag fikk Asker-jenta overrakt prisen ved Holmen videregående skole.

– Det er en stor glede å dele ut denne gjeve prisen. Vi trenger folk med praktisk kompetanse og fagbrev, sa ordfører Lene Conradi. 

– Jeg har alltid likt å bake kaker, og liker å bruke kreativiteten min, sier Persson Granøien selv.

Prisvinneren gikk på restaurant- og matfag linjen ved Holmen videregående, og har etter det vært konditorlærling på Holmen Fjordhotell siden august i fjor. Her får hun masse ros av sine nærmeste ledere. 

– Dette er veldig velfortjent, mener konditorsjef Camilla Hansen.

Hedvig Persson Granøien gikk på restaurant- og matfaglinjen ved Holmen videregående skole før hun startet som lærling ved Holmen Fjordhotell.

FOTO: KARL BRAANAAS

På hotellet består hverdagen i å være med å lage lekre desserter og kaker. 

– Jeg synes det er spennende å temperere sjokolade. Man må være nøyaktig for å få det til ordentlig, sier Hedvig. 

– Og hva liker du selv best å spise?

– Jeg synes god gjærbakst smaker veldig godt, og sitronterte er også nydelig, sier hun.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.