Skip to main content

Fortsatt jobbmulighet for unge i sommer

Nav-sjef Edel Hegerholm i Bærum mener familie og venner ofte er gode kontakter når det gjelder å skaffe seg sommerjobb.

Foto: KARL BRAANAAS

Koronakrisen har gjort markedet for sommerjobber ekstra presset i år. Men det er fortsatt muligheter for ungdom.  

– Arbeidsmarkedet i Bærum gir fremdeles muligheter for ungdom. Det er viktig å være tidligst mulig ute med å søke. Selv om vi snart skriver juli, er det ennå ikke for sent, sier Nav-leder Edel Hegerholm i Bærum. 

Gjennom kommunen og Nav finnes det gode muligheter for å sikre seg erfaring og penger i lomma. Arbeidsplassen.no er Navs egen tjeneste hvor det legges ut ledige stillinger og jobbmuligheter i hele landet. 

– Det er butikk- og salgsarbeid, serviceyrker og annet arbeid, samt reiseliv og transport som i størst grad sysselsetter ungdom gjennom sommeren. Det er også innen disse næringene at nedgangen i arbeidsledighet er størst, sier Hegerholm.

Lapper og sosiale medier

Hun nevner også Bærumspakken som skal bidra til å hjelpe det lokale arbeidslivet, næringslivet og frivilligheten med å håndtere koronasituasjonen. En del av denne pakken er å kunne tilby flere sommerjobber til unge mellom 18 og 25 år. 

Hegerholm påpeker at så lenge man er litt kreativ, og for eksempel henger opp lapper i nærmiljøet eller bruker sosiale medier godt, kan man nå ut til mange. 

– Det kan også være muligheter for maling, vasking, luking, klipping av plen, lufting av hund, og passing av barn. Vær kreativ, vær åpen for nye muligheter og ikke vær redd for å være litt frempå. 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.