Skip to main content

Fornebu-kvinne blir nestleder for forsvarsveteraner

Trude Nilsen har vist et brennende engasjement for veteransaken og blir nå visepresident.
Trude Nilsen har vist et brennende engasjement for veteransaken og blir nå visepresident.
FOTO: PRIVAT

Bosniaveteranen Trude Marie Nilsen (60) fra Fornebu er valgt som visepresident i Norges Veteranforbund for Internasjonale Operasjoner (NVIO).

Nilsen er veteran med flere operasjoner bak seg, blant annet i Bosnia og Saudi-Arabia. Hun er utdannet befal og sykepleier, og jobber til daglig som seniorrådgiver i Røde Kors.

– Trude Marie Nilsen har vist et brennende engasjement for veteransaken. Med hennes kunnskap og erfaringer med på laget, skal vi sette enda større fokus på den innsatsen veteranene våre har gjort og gjør ute hver dag, sier generalsekretær i NVIO, Bjørn Robert Dahl i en pressemelding.

– En ære

Han karakteriserer Nilsen som et kroneksempel på hvilken ressurs veteranene er. 

Bærum er Norges 4. største veterankommune. 791 veteraner er bosatt i kommunen.

– Det er en stor ære å få denne muligheten, sier Nilsen til Budstikka.

Hun ser det som en viktig oppgave å kunne jobbe for norske veteraner og deres familier.

Norges Veteranforbund for Internasjonale Operasjoner (NVIO) er Norges største interesseorganisasjon for militært personell som har deltatt i internasjonale operasjoner – og deres familier. 

NVIO består i dag av 7000 medlemmer og har 60 lokalforeninger over hele landet. Norge har for tiden mest personell i Afghanistan og Mali. Tidligere var operasjoner i Kosovo, Bosnia og Libanon blant de største og mest kjente.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.