Skip to main content

Flere enn 2.000 i Asker og Bærum møter sommeren helt uten jobb

STABILT: Nav-sjefene Wenche Steen (t.v.) i Asker og Edel Hegerholm i Bærum kan konstatere at antall helt arbeidsledige lokalt fortsatt ligger i overkant av 2.000.

2.029 personer i Asker og Bærum er nå registrert som helt arbeidsledige.

Den registrerte ledigheten i begge kommunene fortsetter å utvikle seg stabilt – med bare fire færre helt ledige personer fra utgangen av april til utgangen av mai, ifølge Navs statistikk.

2.029 personer er nå registrert helt uten arbeid – 658 i Asker og 1.371 i Bærum. 2,1 prosent av arbeidsstyrken i Asker og 2,2 prosent i Bærum er nå helt uten jobb.

LES OGSÅ: – Nedturen i arbeidsmarkedet ikke over

Dagens arbeidsledighet er 83 personer høyere enn for ett år siden.

Den reelle ledigheten er enda høyere

Tar vi med antall delvis arbeidsledige og arbeidssøkere på tiltak, får vi en reell ledighet i Asker og Bærum på 3.181 personer. Dette er 88 færre enn for en måned siden – og 307 flere enn til samme tid i fjor.

453 av de ledige gikk på ulike tiltak, de fleste av dem gjennom arbeidspraksis, opplæring og oppfølging. Det går 58 færre på tiltak nå enn i forrige måned, og 117 færre enn i fjor.

LES MER: Nyvalgt LO-leder: – Det er tøffe tider nå

Stabil oljeledighet

Ansatte i ingeniør- og ikt-fag, primært tilknyttet oljebransjen, utgjør den største gruppen av ledige med 293 personer. Det er nøyaktig det samme som måneden før, og 89 flere enn for ett år siden.

Andre yrkesgrupper med høyest ledighet lokalt er kontorarbeid (253 personer), butikk- og salgsarbeid (238), bygg og anlegg (217), samt serviceyrker og annet arbeid (182).

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.