Skip to main content

De er blant de fremste tech-kvinnene i landet

Lysaker-bosatte Ann-Sofie Vikstrøm Often er sjefkonsulent hos Lysaker-selskapet Sysco. Hun er på listen over landets fremste tech-kvinner som ble offentliggjort fredag.

Lysaker-bosatte Ann-Sofie Vikstrøm Often er sjefkonsulent hos Lysaker-selskapet Sysco. Hun er på listen over landets fremste tech-kvinner som ble offentliggjort fredag.

FOTO: PRIVAT

Eiksmarka-kvinnen Anette Wærsten er blant landets fremste tech-kvinner. Det er også Lysaker-kvinnen Ann-Sofie Vikstrøm Often. 

Kvinner bosatt i Asker og Bærum, og kvinner som jobber i selskaper med hovedkontor her, er med på listen over Norges fremste tech-kvinner. 

Det viser en oversikt (se nederst i artikkelen) Abelia offentliggjorde fredag formiddag. 

Eiksmarka-kvinnen Anette Wærsten i selskapet Waken AS, og Lysaker-kvinnen Ann-Sofie Vikstrøm Often er blant lokale kvinner med.

Skal løfte frem rollemodeller 

Det er fjerde år på rad at Abelia og ODA-Nettverk kårer Norges fremste tech-kvinner. 

Formålet med kåringen er å løfte frem talenter og gode rollemodeller, og bidra til at flere kvinner blir inspirert til å velge teknologi og ledelse som karrierevei. 

– Teknologi spiller en stadig større plass i livene våre både privat og på jobb. Vi kan ikke kun la halvparten av befolkningen utforme løsninger for alle, sa arbeids- og sosialminister Torbjørn Røe Isaksen i forbindelse med kåringen. 

Andre lokale

Sjefkonsulent Ann-Sofie Vikstrøm Often jobber hos Sysco på Lysaker. 

Hun bor selv på Lysaker brygge. 

– Det er en ære å bli kåret. Jeg føler meg veldig heldig, og har det gøy på jobb hver dag i det jeg opplever som en fantastisk bransje, sier Vikstrøm Often i en pressemelding. 

Viktig med miks 

Hun er opptatt av at det må være en miks mellom kvinner og menn i bransjen.

– Gjennom mine år som utvikler har jeg jobbet stort sett sammen med menn. Selv om jeg aldri har følt meg ensom, opplever jeg økt fokus på mangfold som veldig positivt. For å lage de beste løsningene, trenger vi et miljø som gjenspeiler kundens situasjon – både når det gjelder kjønn, alder, legning og etnisitet, sier Vikstrøm Often.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.