Skip to main content

Antall ledige på vei mot «koronafri» normal

NAV-sjefene Edel Hegerholm (t.v.) i Bærum og Wenche Steen i Asker gleder seg over at ledigheten er på vei ned mot normalnivå før korona når det gjelder antall helt ledige.

NAV-sjefene Edel Hegerholm (t.v.) i Bærum og Wenche Steen i Asker gleder seg over at ledigheten er på vei ned mot normalnivå før korona når det gjelder antall helt ledige.

FOTO: KARL BRAANAAS

Andelen helt ledige er på vei ned mot normalen før korona. Men i Asker og Bærum er vi ikke helt der ennå, sier NAV-sjefene. 

5.998 personer var registrert som helt ledige totalt i Vest-Viken ved utgangen av september, viser tall Nav Vest-Viken offentliggjorde fredag formiddag. 

Det utgjør 2,3 prosent av arbeidsstyrken – altså den delen av befolkningen som normalt kan ha en jobb. For fylket samlet er det er det laveste antall helt ledige i fylket siden februar 2020, noe Inger Anne Speilberg, direktør for Nav Vest-Viken gleder seg over. 

–Endelig er andelen helt ledige i Vest-Viken omtrent på samme nivå som før pandemien, sier Inger Anne Speilberg i en pressemelding.

Nærmer seg 

Asker og Bærum har nå den laveste andelen ledige siden før koronaen startet, opplyser seniorrådgiver Elin Wiesener i NAV Vest- Vest Viken. Men helt nede på samme nivå er man ikke ennå. 

– Nei, vi er ikke helt nede på nivået vi hadde i februar 2020 ennå. Da hadde vi en ledighet på 1,9  prosent av arbeidsstyrken. 2,2 prosent er fortsatt helt ledige i Bærum, men vi nærmer oss før-koronatider, og det er svært gledelig, sier NAV-sjef Edel Hegerholm i Bærum.

Heller ikke i Asker er nivået helt nede på før-korona. Ifølge NAV-sjef Wenche Steen var andelen helt ledige på 1,9  prosent av arbeidsstyrken i februar 2020, mens andelen fortsatt ligger på 2,3 prosent i Asker ved utgang september 2021. 

– Når det gjelder antall helt ledige er vi ikke der ennå, men det er veldig gledelig at vi nærmer oss, sier Askers NAV-sjef.

I Bærum var det ved utgangen av september 1.471 helt ledige. 

Det er 971 færre ledige enn på samme tid i fjor, og 182 færre enn ved utgangen av august. 

I Asker er det nå 1.149 helt ledige, en nedgang på 653 målt mot samme tid i fjor, og 182 færre enn ved utgangen av august. 

Størst ledighet i utsatte bransjer

Fortsatt er det bransjene som har vært mest påvirket av smitterestriksjonene som har den høyeste ledigheten, viser tallene.

Det vil si butikk- og salgsarbeid, serviceyrker og reiseliv og transport. I Bærum er det per nå 158 helt ledige innen butikk- og salgsarbeid, og 153 ledige innen reiseliv og transport. Og i Asker topper fortsatt butikk- og salgsarbeid statistikken over antall helt ledige – 128 personer er helt ledige innenfor denne kategorien i Asker.

Samtidig er det også slik, at de samme bransjene også opplevd størst nedgang i ledigheten.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.