Skip to main content

7656 har søkt om dagpenger i Asker og Bærum

– Det er tragisk, sier Wenche Steen, leder i Nav Asker

Foto: ULF HANSEN

I løpet av en uke steg antallet søknader om dagpenger fra 1250 til 3000 i Asker. Nå er det totalt 7656 i Asker og Bærum som har søkt.

Ifølge en melding fra NRK har arbeidsledigheten mer enn doblet seg siden koronaviruset rammet Norge. Bare over helgen var det kommet inn 37.900 nye søknader om dagpenger, og av disse gjelder 34.500 dagpenger ved permittering. De fleste søknadene kom inn i løpet av fredagen, men også lørdag og søndag har folk sendt inn søknad.

Ifølge ferske tall fra Nav mandag formiddag, har nå 4319 søkt om dagpenger i Bærum, og 3337 i Asker. I forhold til folketallet er dermed ledigheten noe større i Asker.

– Tragisk

– Dette er helt krise. Bare i løpet av forrige uke steg tallet fra 1250 til 3000. Så kom det over 300 til i løpet av helgen, sier Wenche Steen som er leder for Nav i Asker. Hun jobbet i systemet også under finanskrisen og oljekrisen, men det var ikke i nærheten av situasjonen nå, sier hun.

– Vi pleier å få inn mellom 10 og 20 søknader per dag, og vanligvis utgjør det opptil 2 prosent av arbeidsstyrken. I forrige uke var det 4,7. Vi var i så god flyt før dette skjedde, så blir det revet vekk så fort. Det er tragisk, og jeg tenker på hvordan man skal klare å bygge opp igjen når dette er over, sier Wenche Steen.

223.200 på landsbasis

Nav skriver at det nå til sammen er kommet inn 223.200 søknader siden regjeringen innførte en rekke tiltak for å begrense smittespredningen. Tirsdag i forrige uke var økningen på 128 prosent i forhold til uken før.

8 prosent av den norske arbeidsstyrken har nå søkt om dagpenger.

Nav har også lagt ut en ny oversikt over sykefraværet, og det er i løpet av helgen meldt inn 1197 nye tilfeller der det er påvist eller mistanke om smitte.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.