Vår tidligere kollega og gode venninne Anne Gerd Krohn-Nydal Amdam, født 20. mai 1955, døde stille fredag 24. februar 2023, 67 år gammel, etter kort tid med alvorlig kreftsykdom.

Anne var sykepleier med videreutdanning både som helsesykepleier og i ledelse. Hun startet sin lederkarriere allerede i speideren, og var leder i ulike stillinger i helsevesenet i nærmere 40 år. Hun begynte på Barneklinikken på Rikshospitalet for snart 25 år siden. Vi ble kolleger, og vårt vennskap startet der. Anne ble etter hvert leder for en av de største avdelingene i Oslo universitetssykehus, Barnemedisinsk avdeling. Der var hun frem til hun valgte å førtidspensjonere seg, for å få pensjonisttid sammen med mannen sin Dag.

Når vi minnes Anne, vil vi huske henne som et usedvanlig raust, snilt og varmt menneske med en herlig humor og selvironi. Hun var en dyktig leder med sjelden stor arbeidskapasitet. Ingen oppgave var for stor, ingen for liten for henne. Hun sto klok og stødig i krevende lederutfordringer, med et brennende engasjement for syke barn og unge.

Sosial og livsglad som hun var, elsket Anne å stelle i stand hyggelige lag hjemme i Bærum eller på feriestedet i Grebbestad. Ingenting ble overlatt til tilfeldighetene. Hun hadde en helt egen evne til å skape god atmosfære og fine stunder.

Anne tilbragte mesteparten av sykdomsperioden på Hospice Stabekk. Der fikk hun enestående sykepleie og omsorg. Vi var mange som fikk komme på besøk til Anne den siste tiden. Det ble til «stjernestunder», sårt og godt på samme tid.

Våre varmeste tanker går til Dag, barn, barnebarn og øvrige familie. Hun var så glad i og stolt av dem alle.

«Ingen er med oss for alltid,

tiden forsvinner så fort,

men minnene får vi beholde,

til lindring når savnet er stort.»


Vi lyser fred over Annes minne.

Bente Brandvik og Kirsten Haugland