Jeg pleier ikke skrive innlegg i Budstikka. Men mange lesere gjør nok et unntak når Asker Frp sin Ole Jacob Johansen legger ut en Facebook-post hvor han ikke bare henger ut helt vanlige barn og ungdommer i Asker, men sammenligner dem med Hitlerjugend, og sammenligner sine politikerkolleger med naziforbrytere.

Når Asker Frps leder, Trond Ellingsen i Budstikka lørdag kommenterer galskapen, er det forbløffende nok ikke for å vise handlekraft og ta affære overfor en fyr som i beste fall saboterer sitt eget parti. Nei, han tar ham i forsvar, og byr i tillegg på en generell karakteristikk av norske lærere; de er «venstrevridde» og de støtter ting som er «tullete». I tilfelle noen lurte på det.

Bakgrunn:

Asker FpU-formann Simen Velle blir kvalm av sin partifelles tragiske oppførsel i innlegget .

Det skjønner jeg godt. Imens «beklaget» Johansen og slettet innlegget tross støtten fra sin leder, og mente at dette ikke ville «definere ham» som politiker. Pytt, pytt. Det er dessverre ikke opp til ham selv å bestemme; jeg tror kanskje at dette er en av de få ting allmennheten kommer til å huske om mannens politiske karriere.

Johansen hadde sirlig klippet sammen bilder og tenkt ut en artig ingress på engelsk til Facebook-innlegget sitt, kanskje det var gjort i veloverveid tilstand? Det må ha tatt ham flere minutter.

Kanskje han faktisk mener dette, men bare ble forvirret over responsen fra folk flest?

Politikere har tillitsverv, og mange gjør en viktig og god jobb for oss som har valgt dem. Hvis ikke Asker Frp har skarpere folk å friste velgerne med enn Johansen og Ellingsen, bør de kanskje la være å stille liste i kommunevalget i det hele tatt. Eller slippe til folk som har noe viktig å bidra med.

Les også:

Hør på ungdommen – i Frp også. Nå ber Fpu’s Simen Velle partiet om å rydde opp i rekkene, og Høyre og de andre partiene i Asker kommunestyre er nødt til å gå ut og forsvare kommunestyrets ære og be om anstendighet i politikken.

Fortjener ikke både et regjeringsparti og vi velgere litt bedre enn dette?