– Dette har vi gledet oss til lenge! sier Morten Aannerud (37), som sammen med sønnen Mikkel Wensaas Aannerud (4) i full fart føk over et akkurat passe tykt, glatt snødekke ned Krydsbybakken i Lommedalen søndag.

Det var perfekte forhold for sesongens aller første akedag for Mikkel, Morten og de mange andre som godt polstret med luer og votter strømmet til stormen under snøkanonene for iskald lek.

Noen få minusgrader og solskinn kunne ikke gitt en bedre vinterdebut. Å ake er rett og slett det aller artigste Mikkel gjør på vinteren.

 

– Da vi så det fine været og at det var godt med snø i bakken, var det ikke noe å lure på. Vi dro og hentet akebrett på låven med én gang. Kall det gjerne snøabstinens. Det er flott at bakken blir hvit nå, vi har allerede sesongkortet til bakken klart, sier Morten.

Ikke heisføre ennå

Selv om snøkanoner på høygir i flere dager har gitt perfekte forhold for akebrett, er det ennå ikke nok snø til at slalåmbakkene i Asker og Bærum har startet heisene. Men i Krydsbybakken er det ikke langt unna.

– Snøleggingen en har gått over all forventning i helgen, jeg kan ikke huske at det har vært en så bra oppstart på mange år. Vi kommer til å åpne barnebakken fredag kveld, forteller Odd Arne Juliussen, driftssjef ved Lommedalen skisenter, som har doblet kapasiteten på snøkanonene i år.

– Vi må se an forholdene til uka, men det er ikke fryktelig lenge før man kan stå halvveis opp i bakken hos oss. Det er jo litt kaldere i Lommedalen enn de fleste andre steder i traktene våre, sier Juliussen.

– Akerne et velkomne

Også til skianlegget i Vardåsen var det mange akere som kom i helgen.

 

– Akerne er hjertelig velkomne, det er flott å se hvordan folk gleder seg over snøen når den endelig kommer, sier driftsleder David Strand ved Vardåsen skisenter. Han er godt fornøyd med snøproduksjonen i helgen.

– Det ser lovende ut, vi har produsert det vi kan ut fra temperaturen de siste dagene. Vi sliter imidlertid med at til tross for kulde i bunn av bakken er det stor luftfuktighet på toppen. Så jeg tør ikke å spå når åpningen blir hos oss, vi trenger noen flere netter med frost først, sier David Strand.

Kolsås skisenter åpner trolig barnebakken "Mygghenget" onsdag og reklamerer med at første dag skal være er gratis.

I Kirkerudbakken er håpet å åpne 1. desember.