Tidligere toppalpinist Aksel Lund Svindal har de siste ukene blitt behandlet for testikkelkreft, opplyser han selv på sin Instagram-konto.

«De siste ukene har vært annerledes … Jeg følte en endring i kroppen min og bestemte meg for å få sjekket det. Det viste seg å være testikkelkreft», skriver han på Instagram.

Den doble OL-gullvinneren sier at han har vært gjennom tester, skanninger og operasjon fort etter at han fikk diagnosen.

Lund Svindal har i flere år vært bosatt på Snarøya sammen med sin samboer, hekkeløperen Amalie Iuel.

Hun kommenterer innlegget på Instagram med tre blå hjerter.

Alpinstjernen takker for hjelpen han har fått, og ber folk ta kontakt med Kreftforeningen om de har spørsmål rundt kreft.

– Jeg er veldig takknemlig for det fantastiske helsevesenet vi har i Norge, skriver han.

Kreftforeningen har kommentert Lund Svindals innlegg på Instagram.

– Takk for at du deler, både egne opplevelser og oppfordringen om å ta kroppens signaler på alvor og oppsøke hjelp. Godt å høre at du er i trygge hender, vi heier på deg, skriver foreningen.

Henrik Kristoffersen, Kjetil Jansrud, Nils Jakob Hoff, Niklas Dyrhaug og flere både idrettsprofiler og tv-profiler har uttrykt sin støtte.

I forrige sesong av programmet Mesternes mester på NRK, som ledes av Aksel Lund Svindal, kom bæringen Bjørn Einar Romøren i finalen.

Romøren kjempet seg gjennom kreftsykdom for noen år siden, og har fortalt åpent om sine 13 cellegiftkurer og 36 stålebehandlinger han måtte igjennom før legene kunne erklære at kreften var borte.