Mandag denne uken var 1.000 nye ansatte fra Røkke-eide Aker Solutions på plass i nybygg i Fornebuporten bygg A som ligger ut mot Snarøyveien ved siden av Bilia-bygget.

LES OGSÅ: Røkkes Aker feirer 175 år

– Vi har ryddet kontorplasser og lokaler i Snarøyveien 36 i lengre tid nå, og pakket ned i esker. Flyttingen startet fredag og i helgen, i dag startet vi arbeidsdagen i nye lokaler, sier pressesjef Anne Cecilie Lund-Andersen i Aker Solutions.

Fornebuporten AS er selskapet som står bak utviklingen av den nye «landsbyen» av boliger, kontorer og restauranter ved inngangen til Fornebu før du kommer til Telenor Arena.

LES OGSÅ: Nedbemanning i Aker Solutions

Liv som hos Google

De som flytter inn, flytter inn i det som er beskrevet som et fyrtårn for den urbane arbeidstager. Google i San Francisco var et av flere selskaper som ble besøkt for å hente inspirasjon. Det moderne menneskets levesett på jobb står sentralt.

Rusne Zvirbliene (28) er blant dem som lever et slikt liv i dag. Hun jobber ikke i Aker Solutions, men som administrator på forretningssenteret i Fornebuporten. Rusne som opprinnelig kommer fra Litauen bor på Fornebu. Hun bruker både restaurantene og treningssenteret.

LES OGSÅ: 10 fotballbaner med kontorarealer kan stå tomt på Fornebu 

Liker miksen

– Jeg liker det at kontorene her er mikset med restauranter og treningssenter. Hun trener også på treningssenteret Lifestyle og tar barna med dit.

– Tanken bak er at den moderne arbeidstager jobber «overalt» og «når som helst». Han eller hun inntar flere måltider på jobb. All teknologi er tilgjengelig og mange har sett store deler av verden og er opptatt av mattrender, sier Therese Log Bergjord,  administrerende direktør i Compass Group Norge.

– Den forventningen har vi vært opptatt av å tilfredsstille på alle våre spisesteder sier Bergjord.

 

LES OGSÅ: Aker selger eiendommer for milliarder til Kjell Inge Røkke

Flere er sosiale

Compass Group har siden juni driftet spisestedene som er en viktig del av denne urbane stilen.

– Har konseptet om den urbane arbeidstager slått til?

– Ja, vi ser det bare mer og mer, at folk er sosiale og gjerne tar møter over en lunsj. Vi ser at det er både arbeidstagere, men også folk som bor og besøker Fornebu.

LES OGSÅ: Slik kom de seg gjennom jobbkrisen

Merker nedbemanningen

– Her på Fornebu har det vært nedbemanninger, har dere merket det på driften hos dere?

– Det er færre gjester i byggene enn det som var planlagt. Dette gjelder generelt for alle våre olje og gass kunder, sier Log Bergjord.

Hun mener det er viktig at arbeidsgivere tar vare på ansattes trivsel i tøffe tider.

– Vi har gjort undersøkelser som viser at for 1 av 4 arbeidstagere er eksempelvis kantinen viktig ved valg av arbeidsgiver, fremholder hun.

LES OGSÅ: Røkke blar opp 10,8 milliarder for nytt oljeselskap

Viktig med åpne steder

Lovisa Hegborn er avdelingsleder (har på egenskap tittelen Hospitality Manager) i Fornebuporten.

Hun sier at for dem var det viktig å ha steder som er åpne for alle.

– Se oss gjerne som et samfunnshus hvor du kan ta med familien på pizza en søndag eller hvor du kan møte vennene dine en fredag på After Work. Vi tror det vil skape en merverdi for våre leietakere å jobbe i et levende hus som byr på gode opplevelser, mener Hegborn.

Hun nevner at stedet «The Local» blant annet har vist fotball-EM på storskjerm.

– Dette er med og befester stedet som et hyggelig og aktivt sted for ansatte i selskaper her, og for andre besøkende, sier hun.var