Saken oppdateres.

Det er Aftenposten som bringer nyheten tirsdag morgen, de erfarer at regjeringen snur og gir E18 Lysaker-Ramstadsletta over 300 mill. kroner i revidert nasjonalbudsjett.

Det er kalt inn til en pressekonferanse ved Høvik kl. 11, der samferdselsminister Jon Georg Dale og kunnskapsminister Jan Tore Sanner møter. 

Da Budstikka snakket med Bærums ordfører Lisbeth Hammer Krogh (H) i går, mandag, sa hun følgende:

– Jeg forventer at det kommer penger til E18 i det reviderte statsbudsjettet som legges frem tirsdag, sa hun.

Krog ønsker ikke å kommentere saken tirsdag morgen og gir uttrykk for at hun vil uttale seg i forbindelse med pressekonferansen.

Ny E18:

E18 i Vestkorridoren ligger inne som prioritert prosjekt i Nasjonal transportplan 2018–2029, som ble vedtatt i Stortinget 19. juni 2017.

Planen var å starte byggearbeidene på strekningen Lysaker-Ramstadsletta nå i 2019.

Før jul kom imidlertid meldingen om at oppstarten kan bli to år forsinket fordi det ikke er satt av penger i statsbudsjettet for 2019 til å fortsette arbeidet med innløsning av eiendommer langs E18-traseen.

– Dette blir rett og slett helt tullete, sa Bærums ordfører Lisbeth Hammer Krog til Budstikka.

Statens vegvesen fremholder at pengemangelen har ført til «pause, ikke stopp» i E18-prosjektet.

Byggestart er nå satt til høsten 2021.

Iherdig lobbyvirksomhet

Bærums ordfører har de siste månedene jobbet iherdig for å få Solbergs regjering til snu. Hun har blant annet hatt møte med samferdselsministeren.

– Jeg ber med dette om et møte for å diskutere hvordan vi kan unngå at dette viktige samferdselsprosjektet blir skjøvet ut i tid. En utsettelse vil ha svært negative følger for pendlere, næringsliv på Sørlandet og Vestlandet, og for innbyggere som bor langs veien, understreket Hammer Krog i januar.

Møtet ble avholdt i slutten av januar, uten at det kom noe mer konkret ut av det.

Innløsningen av husene ved E18: