Skip to main content

Ove Grønbech fikk innsyn hos ABBL

FIKK INNSYN: Ove Grønbech i Oslo Holding har nå fått tilgang til regnskaper og dokumentasjon fra ABBL om Kirkeveien-prosjektet.

ABBL har akseptert å utlevere regnskap og dokumenter i Kirkeveien-saken til eiendomsutvikler Ove Grønbech.

Det var under muntlige forhandlinger i Asker og Bærum tingrett 24. og 25. februar at det ble inngått forlik mellom Asker og Bærum Boligbyggelag (ABBL) og Kirkeveien 71 Haslum AS (K71H) om at ABBL skal utlevere regnskaper og bilag, kontoutskrifter og protokoller i K71H.

LES OGSÅ: ABBL i betent krangel om 28 millioner kroner

LES OGSÅ: - Har påført oss milliontap

LES OGSÅ: Oslo Holding: - Vi ble tappet for millioner av ABBL

Forliket fant sted etter at hovedaksjonæren i K71H, Ove Grønbech og hans selskap Oslo Holding AS, har tatt ur søksmål mot minoritetsaksjonæren ABBL. Grønbech har lenge forsøkt å få innsyn i K71H-dokumentene, som ABBL sitter på, etter avtale mellom partene i forbindelse med boligutbyggingen i Kirkeveien 71.

ABBL ikke suspendert

Grønbech nådde ikke frem med kravet om at ABBL skulle få suspendert rettighetene sine som minoritetsaksjonær i K71H – fordi utbyggingsselskapet skal befinne seg i «en kritisk situasjon av handlingslammelse».

Retten kan ifølge kjennelsen ikke se at det foreligger opplysninger som tyder på at ABBL vil benytte seg av sine aksjonærrettigheter til å skade selskapet eller hovedaksjonæren – fordi det også er i ABBLs interesse å oppnå en høyest mulig pris for aksjene.

Striden om Kirkeveien 71 på Haslum

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.