– Har påført oss milliontap

ANKLAGER: ABBL har forsømt seg grovt som ansvarlig for prosjektstyringen og forretningsførselen for utbyggingen i Kirkeveien, mener Ove Grønbech.

ANKLAGER: ABBL har forsømt seg grovt som ansvarlig for prosjektstyringen og forretningsførselen for utbyggingen i Kirkeveien, mener Ove Grønbech. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

ABBL har påført Kirkeveien-utbyggerne milliontap som følge av dårlig prosjektledelse, mener Ove Grønbech.

DEL

BAKGRUNN: ABBL i betent krangel om 28 millioner kroner 

Eiendomsutvikleren hevder at ABBL er skyldig i flere feil og ansvarsbetingende forsømmelser i prosjektstyringen og forretningsførselen for utbyggingsprosjektet.

Han sikter spesielt til at utbyggerne måtte betale 8 millioner i dagbøter til boligkjøperne i første byggetrinn (K71A) grunnet forsinket innflytting.

ABBL skal ha gått ut med unødvendig konkrete løfter om innflyttingsdato på forhånd, og «forsømt å besørge en harmonisering av bestemmelsene om dagmulkt i entrepriseavtalen med tilsvarende bestemmelser i kontraktene med kjøperne» – slik at utbyggerne ikke kunne videreføre dagmulktansvaret mot entreprenøren.Grønbech anklager også ABBL for uryddige avtale- og avregningsforhold mellom Kirkeveien-selskapene – og for manglende åpenhet og rapportering.

– De har vært svært tilbakeholdne med informasjon. Tilgang til bankkontoutskrifter, regnskaper og arkiver har vært nektet, og skriftlige henvendelser er ikke besvart, hevder Grønbech.

Artikkeltags