ABBL Eiendomsmegling trakk seg fra de siste salgene

KIRKEVEIEN 71, STADIGE UTSETTELSER

KIRKEVEIEN 71, STADIGE UTSETTELSER Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

ABBL Eiendomsmegling trakk seg onsdag fra oppdraget med å selge de siste leilighetene i Kirkeveien 71 på Haslum.

DEL

BAKGRUNN: – Vi ble tappet

– På bakgrunn av hvordan saken har utviklet seg i Budstikka og diverse e-poster til styremedlemmer og andre i ABBL, ser jeg det mest hensiktsmessig at vi sier opp disse oppdragene, skriver daglig leder Johannes Rivertz i ABBL Eiendomsmegling i en e-post til Ove Grønbech som hovedaksjonær i utbyggingsselskapet Kirkeveien 71 AS.

ABBL mot Oslo Holding

Asker og Bærum Boligbyggelag (ABBL) beskylder eiendomsutvikler Ove Grønbech i Oslo Holding for å ha forsøkt å tappe deres felles utbyggingsselskap i Kirkeveien 71 på Haslum for 28 millioner kroner, 5. juni i fjor.

Oslo Holding eier 76 prosent av K71-selskapene, ABBL eier 24 prosent.

Grunnlaget for den omstridte pengeoverføringen var en ekstraordinær generalforsamling som ble avholdt i K71-selskapene 22. mai i fjor. Der skiftet Grønbech ut ABBL-sjef Erling Rein som styreleder i K71-selskapene – for så å innløse ABBLs aksjer i selskapet.

Grønbech begrunner utskiftingen av styreleder med at ABBL skal ha misligholdt partenes felles avtaler knyttet til boligprosjektet i Kirkeveien 71.

Få timer senere klaget Grønbech oppsigelsen inn for Reklamasjonsnemnda for eiendomsmeglertjenester.

Klagen omfatter også flere andre forhold knyttet til oppdragsavtalen med ABBL som megler – blant annet at ABBL Eiendomsmegling skal ha opptrådt på en slik måte, at de har fratatt Grønbechs to sønner muligheten til å kjøpe hver sin leilighet i Kirkeveien-prosjektet for utleie mens de er studenter.

– Men ABBL nektet å utlevere nøkler til leilighetene, som ledd i en økonomisk utpressing, og til slutt har sønnene mine resignert, forteller Grønbech.

Artikkeltags