Ove Grønbech om eierkampen bak Kirkeveien 71 på Haslum: – ABBL valgte selv ikke å møte

HANDLET RASKT: – Det var påkrevet for selskapet å skifte styreleder. Tilliten til Erling Rein var helt borte, forteller eiendomsutvikler Ove Grønbech i Oslo Holding om hvorfor han gjennomførte en ekstraordinær generalforsamling i Kirkeveien-selskapene for å skifte ut styreleder.

HANDLET RASKT: – Det var påkrevet for selskapet å skifte styreleder. Tilliten til Erling Rein var helt borte, forteller eiendomsutvikler Ove Grønbech i Oslo Holding om hvorfor han gjennomførte en ekstraordinær generalforsamling i Kirkeveien-selskapene for å skifte ut styreleder. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Asker og Bærum Boligbyggelag (ABBL) valgte selv ikke å møte på generalforsamlingen i Kirkeveien-selskapene, sier majoritetseier Ove Grønbech.

DEL

Budstikka skrev onsdag at Asker og Bærum Boligbyggelag (ABBL) beskylder eiendomsutvikler Ove Grønbech i Oslo Holding for å ha forsøkt å tappe deres felles utbyggingsselskap i Kirkeveien 71 (K71) på Haslum for 28 millioner kroner.

Oslo Holding eier 76 prosent av aksjene i K71-selskapene, mens ABBL eier 24 prosent.

Grunnlag for den omstridte pengeoverføringen var en ekstraordinær generalforsamling 22. mai i fjor, der Grønbech skiftet ut ABBL-sjef Erling Rein som styreleder i selskapet – for så å innløse minoritetsaksjonær ABBLs aksjer i selskapet.

LES OGSÅ: – Har påført oss milliontap

Ove Grønbech: – Innkallingen var ugyldig

Generalforsamlingen ble avholdt av Grønbech som majoritetsaksjonær. Han hadde i tillegg med seg en fullmakt fra selskapets tredje aksjonær – arkitekten Gunnar Dyrø, som eier 0,5 prosent av selskapet bak boligprosjektet han selv har tegnet.

– ABBL var også innkalt som aksjonær, men valgte ikke å møte, sier Grønbech til Budstikka.

ABBL-sjef Erling Rein svarer dette om hvorfor han ikke møtte:

– Det var fordi bare én aksjonær sto bak innkallingen, som dermed var ugyldig. Og eneste sak til behandling var skifte av styreleder, noe vi mente var i strid med aksjonæravtalen.

Ove Grønbech svarer dette om hvorfor generalforsamlingen likevel ble avholdt:

– Fordi det var påkrevet for selskapet å skifte styreleder. Tilliten til Rein var helt borte.

Erling Rein: – Han kunne ikke tvangsinnløse aksjene våre

Ove Grønbech mener også at man var kommet til et punkt hvor ABBLs aksjer i K71-selskapene kunne innløses i henhold til betingelsene i aksjonæravtalen.

LES OGSÅ: Krever 34 millioner kroner av ABBL-selskap

– K71-prosjektet var realisert i henhold til aksjonæravtalen. Leilighetene var solgt, og beboerne kunne ta bygget i bruk.

LES OGSÅ: Kjøpte ny leilighet, må bo på hytta

Erling Rein avviser at betingelsene for innløsning av ABBLs aksjer var innfridd da Grønbech innkalte til ekstraordinær generalforsamling:

– Vi var enige om at vi nærmet oss et punkt hvor Oslo Holding kunne gjøre sin opsjon gjeldene på innløsning av våre aksjer, men Grønbech var ikke i en slik situasjon at han kunne tvangsinnløse disse. Han hadde jo hverken kjøpt eller betalt noe for dem. Først måtte vi jo ha regnet på K71-selskapenes verdier, slik aksjonæravtalen også inneholder visse føringer om. Dessuten måtte vi ha ryddet opp i en del vesentlige problemstillinger, herunder oppfølgingen av mangelsaker og garantiarbeider overfor beboerne, sier Rein.

Artikkeltags