Skip to main content

– Har påført oss milliontap

ANKLAGER: ABBL har forsømt seg grovt som ansvarlig for prosjektstyringen og forretningsførselen for utbyggingen i Kirkeveien, mener Ove Grønbech.

ABBL har påført Kirkeveien-utbyggerne milliontap som følge av dårlig prosjektledelse, mener Ove Grønbech.

BAKGRUNN: ABBL i betent krangel om 28 millioner kroner 

Eiendomsutvikleren hevder at ABBL er skyldig i flere feil og ansvarsbetingende forsømmelser i prosjektstyringen og forretningsførselen for utbyggingsprosjektet.

Han sikter spesielt til at utbyggerne måtte betale 8 millioner i dagbøter til boligkjøperne i første byggetrinn (K71A) grunnet forsinket innflytting.

ABBL skal ha gått ut med unødvendig konkrete løfter om innflyttingsdato på forhånd, og «forsømt å besørge en harmonisering av bestemmelsene om dagmulkt i entrepriseavtalen med tilsvarende bestemmelser i kontraktene med kjøperne» – slik at utbyggerne ikke kunne videreføre dagmulktansvaret mot entreprenøren.Grønbech anklager også ABBL for uryddige avtale- og avregningsforhold mellom Kirkeveien-selskapene – og for manglende åpenhet og rapportering.

– De har vært svært tilbakeholdne med informasjon. Tilgang til bankkontoutskrifter, regnskaper og arkiver har vært nektet, og skriftlige henvendelser er ikke besvart, hevder Grønbech.

 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.