Skip to main content

Eiendomsutvikler krever å få innløst ABBLs aksjer i omstridt boligprosjekt

STRID: ABBL-sjef Erling Rein mener majoritetsaksjonær Ove Grønbech har all den kontrollen han trenger i utbyggingsselskapet i Kirkeveien 71 på Haslum.

Onsdag møtes de stridende utbyggerne av Kirkeveien 71 på Haslum for første gang i retten.

Det er hovedaksjonæren i utbyggingsselskapet Kirkeveien 71 Haslum AS (K71H), eiendomsutvikler Ove Grønbech i Oslo Holding AS, som har begjært såkalt midlertidig forføyning mot minoritetsaksjonær Asker og Bærum Boligbyggelag (ABBL).

LES OGSÅ: ABBL i betent krangel om 28 millioner kroner

LES OGSÅ: - Har påført oss milliontap

Vil sikre seg ABBLs aksjer

I saken som behandles i Asker og Bærum tingrett onsdag og torsdag denne uken, krever Grønbech rettens medhold etter å ha løst ut ABBLs 24 prosent av aksjene i K71H – og at lagets aksjonærrettigheter suspenderes inntil så er skjedd.

Grønbech krever også å få utlevert regnskap og bilag som gjelder driften av K71H – dokumenter ABBL sitter på, som ansvarlig for forretningsførsel og byggherreadministrasjon i prosjektet.

LES OGSÅ: Ove Grønbech om eierkampen bak Kirkeveien 71 på Haslum: – ABBL valgte selv ikke å møte

LES OGSÅ: ABBL Eiendomsmegling trakk seg fra de siste salgene

ABBL stiller seg undrende

– Vi stiller oss undrende til denne saken, og forstår ikke hvilke aksjonærrettigheter Grønbech sikter til. Han har jo full kontroll i kraft av å være majoritetseier, og oppfører seg slik allerede, sier ABBL-sjef Erling Rein.

Det er i utgangspunktet ABBL som har saksøkt Ove Grønbech i striden om Kirkeveien-prosjektet. Boligbyggelaget beskylder eiendomsutvikleren for å ha forsøkt å tappe K71H for 28 millioner kroner. Hovedforhandlinger i saken er berammet til 9.–13. mai.

LES OGSÅ: Her har beboerne kjempet mot utbyggerne i tre år

LES OGSÅ: Lover gratis sommerfest og personlig unnskyldning hvis han har tatt feil

Klaget til Finanstilsynet

Mange juridiske sverdslag er utkjempet før og etter søksmålet. Grønbech beskylder blant annet ABBL for å ha overført deres felles salgsinntekter til en intern konto – for så å tappe denne til egen fordel.

7. februar sendte Grønbech et brev til Finanstilsynet med hele 22 kritiske påstander om kritikkverdige forhold i ABBL som han ber tilsynet gjennomgå.

– Finanstilsynet får sikkert mye morsom post. Vi har valgt å ikke foreta oss noe før vi eventuelt blir kontaktet av tilsynet. I så fall vil vi selvsagt respondere, sier Rein.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.