Koster etter sin berømte pappa

SAMMEN: Pappa Pål og datter Pia Trulsen har brukt og vil komme til å bruke mye tid på sporten i deres hjerte; curling. – Det gleder meg at Pia har valgt curling, sier pappaen og OL-mesteren.

SAMMEN: Pappa Pål og datter Pia Trulsen har brukt og vil komme til å bruke mye tid på sporten i deres hjerte; curling. – Det gleder meg at Pia har valgt curling, sier pappaen og OL-mesteren. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Pia Trulsen (22) koster etter pappa og OL-mester i curling, Pål Trulsen (51), og det har vært helt frivillig.

DEL

– Pia har fått curling inn med «farsmelken», gliser Mr. Curling personlig; Pål Trulsen.

– Så har jeg da alltid vært pappajente, svarer Pia tilbake og kikker bort på pappaen sin.

Vi møter far og datter fra Hosle i curlinghallen på Snarøya, ja hvor ellers. Her er Pia flasket opp. Samtidig er curlinghallen stedet hvor de oftest møtes nå om dagen da Pia studerer barnevernspedagogikk i Stavanger.

Valgfag på skolen

Sist helg ble NM for damelag spilt, med generalsekretæren og sportssjefen i Norges Curlingforbund og pappa Pål som hoveddommer.

– Tro meg, Pia har valgt curling helt frivillig selv om hun alltid var med da jeg spilte mesterskap både her hjemme og i utlandet. Når det er sagt, gleder det meg at hun også spiller curling, forteller Pål som selv kostet sine første curlingsteiner som ung elev på Risenga skole i Asker.

– Vi hadde curling som valgfag, minnes han med glede.

– Jeg føler det som jeg nærmest er oppvokst her i Snarøyhallen. Mens pappa konkurrerte, lekte jeg på en av de andre banene, forteller Pia.

Temperament

Sammen med curlingmakker og gullvinner Flemming Davanger inviterte Pål døtrene sine og deres klasser til demonstrasjon av den edle sporten en gang for lenge siden.

Ifølge pappa Pål tente Pia litt på idretten. Men det var først som 15-16-åring at hun det ble mer alvor bak det, da de var nok jenter til å danne et rent jentelag. Og som 16-17-åring ble det helt alvor fra Pias side.

Det er alltid en (evig) diskusjon hvorvidt foreldre også skal være trenere for sine håpefulle. Familien Trulsen var intet unntak.

– Det går i bølgedaler; greit, ikke greit, og nå er det greit igjen. Nå diskuterer vi gjerne spillet. Men det er ingen curlingprat rundt middagsbordet hjemme på Hosle, smiler pappaen.

Les flere sportsnyheter fra Budstikka her

– Pia har vel mitt temperament. Jo, det kan man si. Om 30 år får hun samme hese stemme som meg også. Hun er flink på dragninger, det vil si løse opp spillet. Men hun er litt ustrukturert og litt lite fokusert, kommenterer mesteren.

– Vi er ikke alltid enig, selv om jeg vet at pappa er best og vet mest. Men pappa har betydd mye for meg og har alltid vært med. Det er fint, sier Pia.

Kosten på hylla

Pia vet at etternavnet kan føles som en belastning.

– Selv føler jeg det ikke som noe press. Det er nok mer andre mennesker som er mer opptatt av at pappa har vunnet OL-gull og jeg er datteren hans.

– Men, legger hun til:

– Jeg har lang tid på meg. Pappa var jo 40 år da han ble OL-mester, minner Pia oss om.

Hoveddommeren under dame-NM følger med deltagerne og noterer fortløpende resultatene. Det er lenge siden han selv har kostet og skreket på lagkameratene Flemming Davanger, Lars Vågberg og Bent Aanrud.

– Det kribler faktisk ikke i kroppen. Knærne tåler ikke mer. Men jeg savner turene med gutta.

– Og, legger Pål til: – Jeg har ikke kastet curlingskoene ennå. De er fortsatt vel plassert i skapet

Pia øyner ikke noe håp om at far og datter en gang skal spille mix-curling.

– Det blir sammen med kjæresten min, smiler datteren.

Mesteren tar heller en tur på golfbanen.

Artikkeltags