Det sier salgsdirektør Eric Sagen i Møbel Meglerne AS.
– Vår oppgave er å sette gjenbruk og miljø satt i system, legger han til.
I 2001 fikk ekteparet Aage og Tove Ulseth en idé for å omsette brukbare kontormøbler som ofte ble kastet, møbler som fortsatt var fullt brukbare. Garasjen hjemme i Vollen ble raskt fylt opp.
mange henvendelser.
Du skal ha et godt øye om du klarer å se forskjell på pent brukt og nytt.
Siden har bedriften utviklet seg.
I dag teller Møbel Meglerne AS totalt 19 ansatte, og har etablert seg i Bjerkås Næringspark ytterst på Asker-landet. Her har firmaet kontorer, utstilling, verksted og tusenvis av kvadratmeter med lager.
– Vi får mange henvendelser fra markedet, enten det nå er konkursbo, firmaer som skal flytte, eller rett og slett firmaer som skal flytte inn i nye lokaler og trenger møbler. Vi fresher opp stolene, skapene og bordene, og omsetter dette i det samme markedet møblene er hentet fra. At prisene er hyggelig, er jo en vinn-vinn for alle parter. Det vi ikke kan bruke, går til resirkulering, forteller Sagen.
Skrekkelig kastmentalitet
Han mener det har blitt en skrekkelig kastmentalitet av fullt brukbare møbler, i alle samfunnslag.
– Vi må vekke hverandre. Mange skylder på tid og skroter møblene til tross for at bedrifter sier de skal være miljøbevisste. Hadde ikke vi kommet, ja da hadde kontormøblene i mange tilfeller havnet i containeren. Denne bransjen er kommet for å bli, mener Sagen.
Han skynder seg å presisere at Møbel Meglerne ikke er noe «Albert og Herbert»-firma.
Les flere artikler fra Askeravisen
– Du husker den klassiske svenske tv-serien og skrothandleren Albert og sønnen hans Herbert eller bare «Hebbe-Lille»? Vi er en seriøs bedrift som innreder topp moderne kontorer. Og, du skal ha et godt øye om du klarer å se forskjell på pent brukt og nytt, smiler Sagen.
Stort vareutvalg
I Ringeriksveien 193 på Vøyenenga driver Mølla Kompetansesenter blant annet bruktbutikken Mølla Miljøverksted. Vareutvalget er både enormt og imponerende.
Les også: Trippelfusjon kan gi en av landets største attføringsbedrifter
Der selges vinterutstyr som slalåmski, langrennsski, skøyter, akebrett og snowboard, fritidsutstyr som sykler, skateboards og fiskestenger, møbler og interiør som sofaer, stoler, spisebord og tepper, kjøkkenutstyr som glass, tallerkener, kjeler og redskaper, bøker og musikk som cd-er, kassetter og gamle vinylplater og elektriske produkter som først blir reparert og klargjort i miljøverkstedet for salg i butikken.
– Vi retter oss mest mot det private markedet. Produktene henter vi i sin helhet fra den gamle delen på ISI miljøstasjon med egen bil to ganger om dagen, sier butikksjef Vikki Mathiesen.
Jeg er overrasket over hva folk kaster
Også hun er overrasket over hva folk faktisk kaster.
– Det er ikke alltid fordi ting er gått i stykker, men kanskje mest fordi man er gått lei det og ikke orker ikke å se det lenger. Det gjelder for eksempel møbler, sier Mathiesen.
Kunder fra alle lag
Hun sier kundene er «alle».
– Fra hvermannsen til kjendiser, antikksamlere, studenter, unge mennesker, trendy kvinner og ikke minst de faste oppkjøperne som innom butikken nærmest daglig. Men det er lite bedrifter, opplyser butikksjefen.
Ifølge Mathiesen tar også verksted imot private sykler til reparasjon.
Artikkelen er skrevet for Askeravisen.