Det sier markedssjef og integreringsansvarlig i Asker Fotball herrer, Rune Klemetsdal.

Kuldegrader, snø og slaps har ikke vært noen hindring til fotballtrening gjennom vinteren for Gatelaget.

– Sist høst hadde vi registrert 12 navn. I løpet av vinteren er tallet steget til 18 personer. I tillegg jobber vi med arbeidstiltak. To er i gang allerede med arbeid, og tre er i tiltakssprosses, legger Klemetsdal til.

Meningsfylt

I fjor sommer var prosjektet Gatelaget i regi av Asker Fotball Herrer i gang med fotballtreninger to dager i uken på Føyka. Hit kommer tidligere rusmisbrukere som håper å finne veien tilbake til et meningsfylt liv igjen. I tillegg spiller også Asker kommune, Nav og SRT (seksjon rusteam i Asker) på lag med klubben.

Etter treningene er det felles lunsj og samtaler med både sosialt- og fremtidsrettet innhold.

– Derfor er både Nav og SRT med i lunsjen slik at vi sammen kan snakke og diskutere fremtiden og muligheter, sier politiker og en av initiativtagerne bak prosjektet, Frode Lerstein.

– Et fantastisk samarbeide. Jeg har spesielt lyst til å nevne Nina og Eina i SRT og rådmann Lars Bjerke i Asker kommune, understreker Klemetsdal.

LES OGSÅ: Stabæk lager fotballag for narkomane

– Dette er ikke noe tvang. De kommer hit helt frivillig. De ser muligheter og ikke begrensninger. Her kan de snakke med saksbehandlerne direkte, supplerer Lerstein.

– Utviklingen har gått mye raskere enn det vi hadde drømt om. 18 personer har som nevnt registrert seg så langt. I tillegg til to fotballtreninger i uken, hver mandag og onsdag, har vi også startet opp en banddag hver torsdag. Her kan de komme for å øve inn låter. Forresten skal en del av dem spille under Asker Fotball Herrers kick off fredag 11. april, opplyser Klemetsdal.

Samarbeid

Klemetsdal opplyser videre at Asker kommune gjennom prosjektet Gatelaget har gitt en økonomisk garanti for de neste fire årene. Det gleder alle frivillige deltagere rundt prosjektet.

– Noe av suksessen er organisasjonen rundt det i tillegg til et fantastisk samarbeid med frivillige, som Frode Lerstein og Johanna Ansnes og kriminalomsorgen. Håndverksfirma Ansnes har gått inn med økonomiske midler i prosjektet. Jeg hadde ikke trodd at vi hadde kommet så langt på så kort tid, forteller Klemetsdal.

Les flere sportsnyheter fra Budstikka her

Turnering

Sportslig er det to høydepunkter i løpet av våren og sommeren.

– Helgen 23–25. mai spilles NM for Gatelag på Youngstorget i Oslo, forteller Lerstein.

Men kanskje enda morsommere blir det fredag 13. juni på Føyka.

– Da spiller vi turnering mellom Gatelaget, Asker kommune inkludert politikere på laget, Nav og SRT, opplyser Lerstein.

Men før den tid skal det trenes på kunstgresset på Føyka, uansett værforhold.

Her kan du lese flere nyheter fra Askeravisen og Bærumsavisen

Artikkelen er først publisert i Askeravisen