Historiens lengste lærerstreik fortsetter. Retorikken er hard, frontene steile, og vi lærere opplever at KS uttaler seg på en måte som bryter med normen for dialog i det norske arbeidslivet.

KS-retorikken smerter som en kniv som vris rundt i våre bankende pedagoghjerter.

Vi kjemper for elevene våre; de unge håpefulle som vi skal være med å danne, for samfunn og fremtid.

Les også

Unge, nyutdannede lærere er vinnere

KS – nå skal vi lære dere noe våre elever lærer i tidlig alder for å stå opp mot urettferdighet, både for seg selv og andre, nemlig Stopp-regelen. Håndflaten opp med fem sprikende fingre.

Budskapet er: Stopp med det du driver med, jeg liker det ikke.

Spillereglene gir oss rett til å streike – og vi fortsetter.

Vi leser i Budstikka 20. september under overskriften «Kritiserer løsning på rektorflukten» om hvordan en kommunaldirektør prøver seg på et godt gammeldags knyttneveslag mot oss i saken om rektorflukten.

Beklager, Herdlevær, men flere av oss lærere er vokst opp med Rocky-filmene og parerer lett en dårlig plassert høyre hook. Vi gjennomskuer deg og retorikken din – vi har nemlig KS som arbeidsgiver.

Du skjønner det, vi underviser kommunens barn og unge i kritisk lesing, skriving, kildekritikk – og hvor viktig det er å sette seg inn i saken før en uttaler seg – og at det en uttaler skal være sannferdig. Vi viser Stopp-hånden til deg også!

I leserinnlegget «Hvorfor så stille, lille persille?» (Budstikka.no 19. september) blir skolelederne våre oppfordret til å ytre seg og å si sin mening.

Men hvorfor er våre ledere så stille i det offentlige rom – hvilke arbeidsforhold jobber de egentlig under?

I «Bærum må stole på sine egne rektorer» (lederartikkel i Budstikka 19. september) leser vi hvordan en sjef i Bærum kommune gjør en salto med helskru, når det oppdages at media har fått innsyn i at ytringsfriheten til rektorene blir satt under press.

Bærum kommune: Vi viser Stopp-hånden til dere også!

Harper Lee ga oss Atticus Finch, hans moralske kompass og mot til å kjempe for urettferdighet (Red.anm.: i romanen «To Kill a Mockingbird», eller på norsk «Drep ikke en sangfugl».

Tillit er grunnlag for vekst og håp. Bærum kommune – lær av historien og litteraturen. Hev standarden på måten dere samhandler med deres ansatte.

Ta vare på sangfuglen, rektorene deres – vi lærere streiker for rekrutteringen til læreryrket, og streiken fortsetter. Don't kill the Mockingbird!