Skip to main content

98. Marthe Røyne-Helgesen

Hovedtillitsvalgt i Norsk Sykepleierforbund i Bærum kommune, Marthe Røyne-Helgesen, står som nummer 98 på Maktlisten.

Marthe Røyne-Helgesen taler saken for blant andre sykepleiere og jordmødre i Bærum kommune.

Marthe Røyne-Helgesen taler saken for blant andre sykepleiere og jordmødre i Bærum kommune.

Foto: KARL BRAANAAS

Fakta

  • Marthe Røyne-Helgesen (37)
  • Hovedtillitsvalgt i Norsk Sykepleierforbund i Bærum kommune.
  • Utdannet spesialsykepleier innen psykisk helse og rus. Heltids tillitsvalgt med permisjon fra jobben i Bærum kommune siden 2018.
  • Inntekt: 407.141. Skatt: 135.795. Formue: 0.
  • Bosted: Rykkinn.
  • Plassering sist: Ny.

Avviser at sykepleierne jobber dugnad

Marthe Røyne-Helgesen står som hovedtillitsvalgt for Norsk Sykepleierforbund i Bærum i spissen for 750 medlemmer, som er i jobb som sykepleiere, jordmødre, rådgivere og ledere i helsesektoren i kommunen. Det store flertallet av disse er både spesielt viktige og spesielt utsatte nå i koronapandemien, og Røyne-Helgesen har gjentatte ganger kjempet deres sak. – Vi helsepersonell avviser at vi jobber dugnad – dugnaden er vår jobb, skrev hun i et innlegg i Budstikka før jul.

Røyne-Helgesen har vært hovedtillitsvalgt på heltid siden 2018 og har advart i klare ordelag om det hun mener er en kritisk mangel på sykepleiere i Bærum kommune. Det skyldes etter hennes mening blant annet høyt arbeidspress, lavt lønnsnivå i forhold til nabokommuner og dårlig personalpolitikk. 

Røyne-Helgesen har også representert Unio, som er Hovedorganisasjonen for universitets- og høyskoleutdannede, overfor Bærum kommune.

Egen vurdering

– Tuller du? At jeg er med på en slik liste, er en overraskelse, men gøy. Det kan være et signal på at sykepleierne har en tydelig stemme i kommunen, både når det gjelder arbeidsvilkår og når det gjelder fag. Hvis det å ha makt er ensbetydende med å ha evne til å påvirke på vegne av sykepleierne, så er det en god ting. Og det er veldig fint at juryen har funnet plass til arbeidstagerrepresentanter på en slik liste.

Se hele Budstikkas maktliste 2021

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.