Skip to main content

97. Bjørn Tangnes

Bjørn Tangnes er inne i sin tredje periode som styreleder i Asker Skiklubb.

Bjørn Tangnes er inne i sin tredje periode som styreleder i Asker Skiklubb.

Foto: KARL BRAANAAS

Lederen i Asker Skiklubb, Bjørn Tangnes, kommer på 97. plass på Maktlisten.


Fakta

Bjørn Tangnes (71)

  • Styreleder i Asker Skiklubb.
  • Pensjonist, etter en lang og omreisende karriere i Forsvaret og jobb med bedriftsrådgivning, konfliktløsning, organisering og forhandlinger i NHO.
  • Inntekt: 579.993. Skatt: 175.311. Formue: 1.423.866.
  • Bosted: Bondistranda.
  • Plassering sist: Ny.

Viktig mann i viktig klubb

Bjørn Tangnes måker snø på Asker Skiklubbs anlegg på Føyka i Asker sentrum da Budstikka ringer. Styrelederen tar mer enn gjerne i et tak for klubben, og det er ingen tvil om at Asker Skiklubb i mange år har vært en stor del av livet til den opprinnelige hedmarkingen. Den tidligere hæroffiseren og bedriftsrådgiveren er inne i sin tredje periode som styreleder, etter å ha hatt samme verv både i 1998–2001 og 2005–2009 før han igjen overtok i 2019.

Asker Skiklubb er ett av Norges største idrettslag med 4.500 medlemmer og en betydelig maktfaktor i Asker. Det viste seg da medlemmene under ledelse av Tangnes høsten 2019 med klart flertall stanset kommunens planer om å flytte storparten av klubbens anlegg til Drengsrud. Siste ord er likevel neppe sagt i den saken, og Tangnes kan i sin rolle bidra til en sluttløsning som både de ulike interessene i klubben og kommunen blir fornøyd med.

Egen vurdering

– At jeg er med på en slik liste, forstår jeg når jeg vet hvor stor klubben er og hvor viktig det vi driver med er for veldig mange i Asker. Klubben er også sentral i diskusjoner om blant annet eiendomsaktiviteter i Asker. At Skiklubben har en viktig funksjon i Asker, er det ingen tvil om. Og Asker er en idrettskommune, selv om det kan dra seg til i forholdet til kommunen i spesielle saker, som den vi har vært gjennom når det gjelder Føyka.

Se hele Budstikkas maktliste 2021

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.