Skip to main content

96. Stein Stugu

Rødts Stein Stugu gjør seg bemerket i Bærum-politikken.

Stein Stugu fra Stabekk representerer Rødt i formannskapet og kommunestyret i Bærum.

Stein Stugu fra Stabekk representerer Rødt i formannskapet og kommunestyret i Bærum.

Foto: KARL BRAANAAS

Fakta

  • Stein Stugu (68)
  • Formannskapsmedlem og kommunestyremedlem for Rødt Bærum. 3.-kandidat til Stortinget.
  • Rådgiver, DeFacto kunnskapssenter for fagorganiserte
  • Konserntillitsvalgt i Ringnes 1977-2007
  • Inntekt: 412.419. Skatt: 139.992. Formue: 3.620.066
  • Bosted: Stabekk
  • Plassering sist: Ny

Frittalende fargeklatt fra Rødt

Stein Stugu er tapperiarbeideren som ble tillitsvalgt i Frydenlund og Ringnes, og konserntillitsvalgt og styremedlem i Orkla. Siden 2007 har han vært rådgiver i De Facto, kunnskapssenteret for fagorganiserte. 

Etter kommunevalget i 2019 fikk Stugu plass i formannskapet. Den posisjonen har han brukt til å bli den tydeligste stemmen på venstresiden i Bærum.

I Bærums-politikken har han i snart 40 år vært en frittalende fargeklatt for Rødt. Stugu satt fast i kommunestyret fra 1983 til 95 og gjorde comeback i 2019. Også som politiker har Stugu vært spesielt opptatt av ansattes rettigheter og arbeidsvilkår. Foran siste valg var han blant dem som kritiserte forholdene i pleie- og omsorgssektoren og etterlyste flere faste stillinger for å sikre tilbudet til beboerne. Han er også opptatt av boligbygging.

Egen vurdering

– Rødts rolle er å løfte saker inn i det politiske systemet, saker som folk flest og fagbevegelsen brenner for. Det er faktisk mulig å synliggjøre problemstillinger slik at flertallet tar hensyn til innspillene. Eldreomsorg og boligpolitikk er eksempler på saker hvor kritikken blir hørt – om ikke i samme grad som vi kunne ønske. Jeg vil også nevne at arbeidsreglementet i Bærum kommune er blitt endret etter initiativ fra oss.

Se hele Budstikkas maktliste 2021

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.