Skip to main content

93. Bjørn Sigurd Hjetland

Lærernes øverste talsperson i Bærum, Bjørn Sigurd Hjetland, er nummer 93 på Maktlisten.

Bjørn Sigurd Hjetland har permisjon fra jobben som lærer på Løkeberg barneskole mens han innehar vervet som leder av Utdanningsforbundet i Bærum.

Bjørn Sigurd Hjetland har permisjon fra jobben som lærer på Løkeberg barneskole mens han innehar vervet som leder av Utdanningsforbundet i Bærum.

Foto: KARL BRAANAAS

Fakta

  • Bjørn Sigurd Hjetland (43)
  • Leder av Utdanningsforbundet i Bærum. Ble valgt i 2018 og er inne i sin andre toårsperiode som leder.
  • Utdannet lærer og har permisjon fra jobben på Løkeberg barneskole, der han har vært ansatt siden 2002.
  • Inntekt: 476.631. Skatt: 159.365. Formue: 324.726.
  • Bosted: Haslum.
  • Plassering sist: Ny.

Kjemper lærernes sak

Lederen av Utdanningsforbundet i Bærum har betydelig tyngde når han tar opp saker som gjelder Bærums skoler og barnehager. Forbundet har i overkant av 3.000 medlemmer, hvorav 2.200 er yrkesaktive som barnehagelærere og lærere i barneskole, ungdomsskole og på videregående. Noen jobber også eksempelvis i boliger for psykisk utviklingshemmede eller i personalavdelinger. 

Det siste året har det mest sentrale temaet vært lærernes situasjon under koronapandemien, som Hjetland selv har erfaring med som far til et barn på Løkeberg, en av de hardest rammede skolene i Asker og Bærum.

Hjetland er også øverste representant i Bærum for Unio, som er Hovedorganisasjonen for universitets- og høyskoleutdannede, der også for eksempel sykepleiere, fysioterapeuter og ergoterapeuter inngår.

Han er opprinnelig fra Høyanger i Sogn og Fjordane, noe som fortsatt kan høres.

Egen vurdering

– Det er overraskende, men veldig hyggelig og ikke minst positivt at lederen av en fagforening kan havne på en slik liste selv i Bærum. At vi som snakker for kommunens ansatte er med på Maktlisten, viser at vi blir både sett og hørt i arbeidet for å sikre gode vilkår for barn og ansatte i Bærums barnehager og skoler. Ikke minst nå under koronasituasjonen, der det fra mange har vært ytret stor utrygghet om arbeidssituasjonen.

Se hele Budstikkas maktliste 2021

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.