Skip to main content

88. Martin Schilde

Sandvikas utebestridte utelivskonge bruker gjerne utestemme for å løfte lokale talenter opp og frem.

Martin Schilde har i en årrekke vært navet for det kreative miljøet og utelivsbransjen i Sandvika.

Martin Schilde har i en årrekke vært navet for det kreative miljøet og utelivsbransjen i Sandvika.

Foto: KARL BRAANAAS

Fakta

  • Martin Schilde (45)
  • Daglig leder for Toothfairy og Sandvika folkebad i Sandvika
  • Utdannet agronom og markedsøkonom
  • Inntekt: 361 048. Skatt: 127 366. Formue: 0
  • Bosted: Malmøya og Vestmarka.
  • Plassering sist: Ny.

Utelivskongen fra skogen

Da Martin Schilde var elev ved Østerås ungdomsskole og Eikeli videregående på 1990-tallet gikk han ofte med en følelse av å ikke passe inn. Som eier i plateselskapet Toothfairy og daglig leder for Musikkflekken – nå Sandvika Folkebad – har det vært viktig for ham å kunne bidra til at de som ønsker å tenke litt annerledes, har et sted de kan gjøre nettopp det. 

Schilde er en entreprenør, en person som får ting til å skje, en som «kjenner alle som er verdt å kjenne» og som har et brennende engasjement for unge talenter, utelivet og lokal tilhørighet. I et drøyt tiår har Schilde vært en utrettelig pådriver for at Sandvika skal være et sted unge mennesker ønsker å oppsøke og høre til. 

Gjennom plateselskapet Toothfairy har Schilde bidratt til å løfte og skape møteplasser for lokale artister. Som tidligere leder for Musikkflekken og nå Sandvika Folkebad, fungerer Schilde som navet i Sandvikas utelivsbransje. 

Egen vurdering:

– Å stå på en slik liste, det er mye ansvar som følger med noe slikt. Samtidig betyr det at man blir sett og da kan vi ikke bli ignorert heller. Det synes vi er kult. Når jeg sier vi, er det på vegne av oss som driver med kreativt arbeid i Bærum, og som vil mene at det er innholdet som skaper en by, ikke de byråkratiske rammene. Jeg tror det er en del som har lagt merke til at jeg står for nettopp det. 

Her er hele Budstikkas maktliste 2021

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.