Skip to main content

87. Ragnhild Borchgrevink

Ragnhild Borchgrevink leder et selskap som tenker nytt om fremtidens energibruk.

Ragnhild Borchgrevink fra Lysaker er adm.dir. i Veas på Slemmestad.

Ragnhild Borchgrevink fra Lysaker er adm.dir. i Veas på Slemmestad.

Foto: EVA GROVEN

Fakta

  • Ragnhild Borchgrevink (53)
  • Adm.dir. Veas
  • Tidl. adm.dir. i Viken Skog m.m.
  • Styreleder i Biogass Norge, styremedlem i Obos og PG Flow Solutions AS/Enflow AS
  • Styreleder i Jar Skoles musikkorps
  • Inntekt: 1.356.929. Skatt: 585.903. Formue: 0
  • Bosted: Lysaker
  • Plassering sist: Ny

Fra avløp til energi

Knapt noen snakker med større begeistring om avløpsvann enn Ragnhild Borchgrevink. Siden september 2017 har hun vært adm.dir. for Veas, et selskap de aller fleste forbinder med nettopp rensing av avløpsvann og en ren fjord. Før Borchgrevink begynte på Veas, hadde hun blant annet jobbet en årrekke i Norske Skog på Ringerike, senere Viken skog.

Veas under Borchgrevinks ledelse handler om mye mer enn bare å sørge for at vannet er rent. Det handler vel så mye om hvordan energien kan gjøres fornybar og gjenbrukes. Helt konkret skal renset avløpsvann fra Veas varme opp gater, fortau og boliger som bygges i Slemmestad. Dette kan bare være starten på et svært spennende prosjekt innen fornybar energi.

Potensialet i biogass produsert på Veas er enormt, og Borchgrevink formidler dette på en måte som både politikere, kommuneadministrasjoner og utbyggere lytter til.

Egen vurdering

– Veas har en samfunnskritisk rolle i å sørge for rent vann. Vi pleier å si vi er Norges største leverandør av rent badevann. Dessuten er vi opptatt av å se hvilke ressurser som ligger i kloakken. Dette handler om ressursforvaltning og nytte, men også om å unngå veldig høye gebyrer for innbyggerne, altså både å spare kloden og folks lommebok.

Her er hele Budstikkas maktliste 2021

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.